Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Kvjat si dá přestávku

Kvjat si dá přestávku

Potom se pokusí o další návrat

Daniil Kvjat již podruhé nedobrovolně odchází z F1. Po druhém odchodu se návrat zdá být ještě méně pravděpodobný než po prvním. Ruský jezdec vstoupil do F1 v roce 2014 a jako šíp proletěl přes Toro Rosso rovnou do špičkového týmu Red Bull, ze kterého ale po jednom roce a čtyř nepříliš zdařilých závodech sezony 2016 opět vyletěl. Na téměř dva roky se vrátil do juniorského týmu, byl odejit, stal se testovacím jezdcem Ferrari, ale v roce 2019 si ho Toro Rosso zavolalo zpět. První sezona po návratu ještě vypadala jakžtakž nadějně, ale tento rok byl Pierre Gasly jednoznačně rychlejší a úspěšnější.

Těžko uvěřit, že po dvou periodách ve F1 je závodníkovi stále pouze 26 let a než bude pokračovat v kariéře, může si dopřát i rok volna. A potom? Přece třetí etapa!

"Teď myslím jen na volno, na nic jiného. Později se podívám na možnosti v roce 2022," řekl Kvjat v rozhovoru pro webový portál Crash. "Samozřejmě se pokusím vrátit. Jsem přesvědčen, že při správném přístupu, se správnými lidmi kolem mě a ve správném voze dokážu být extrémně rychlý. Mám co nabídnout."

Mohl by opět získat místo ve strukturách Red Bullu? Možná alespoň jako testovací jezdec...

"Nikdy neříkej nikdy. To pravidlo platí. Je pravdou, že jsme byli nahoře i dole, jako na houpačce. Ale jsem otevřený každému nápadu. Teď neříkám ne žádné možnosti. Co se týče závodění v příštím roce, chtěl bych si dát pauzu. Ale pokud by přišla opravdu lákavá nabídka, jistě bych změnil plány. V opačném případě se soustředím na návrat do F1 v roce 2022," uvedl.

Ruský jezdec tentokrát uvolnil místo v kokpitu Japonci Jukimu Cunodovi.

Kvjat prý ještě ve F1 neskončil. Foto: AlphaTauri

Zdroj: Crash, úvodní foto: AlphaTauri