Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Trulli mladší se přesouvá do monopostů

Trulli mladší se přesouvá do monopostů

Letos pojede formuli 4

Na Jarna Trulliho si mohou fanoušci formule 1 pamatovat z let 1997-2011. V tomto období se italský pilot zúčastnil v královně motorsportu celkem 256 velkých cen. Vidět jsme ho mohli u týmů Minardi, Prost, Jordan, Renault, Toyota a Lotus. Svého největšího úspěchu dosáhl ve Velké ceně Monaka 2004, kdy si v kokpitu Renaultu dojel pro své jediné vítězství.

Od letošního roku budeme ve formulových závodech vídat jméno Trulli znovu. Svou premiérovou sezonu v kategorii F4 totiž absolvuje po přestupu z motokár Jarnův syn Enzo. Ten si s „efčtyřkou“ poprvé zazávodí již v zimě v arabskoemirátském šampionátu u stáje Cram Motorsport. V této sérii si připíše debutový start už příští týden, kdy se pojede v Dubaji v rámci doprovodného programu tamní čtyřiadvacetihodinovky.

Během roku pak bude Trulli účinkovat ve španělském šampionátu. Tam bude hájit barvy stáje FA Racing by Drivex, která, jak její název napovídá, je společným projektem týmů FA Racing a Drivex. Zakladatelem FA Racingu je Fernando Alonso.

Nebude to poprvé, kdy mezi jmény Alonso a Trulli dojde k nějaké formě spolupráce. V sezonách 2003 a 2004 byl totiž týmovým kolegou Jarna Trulliho u Renaultu právě Alonso.

Ve Velké ceně Monaka 2004 dosáhl Jarno Trulli vrcholu své závodnické kariéry. Foto: Renault

Zdroj: Formula Scout, úvodní foto: CRG Factory