Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Peterhansel měl namále

Peterhansel měl namále

Byl rád, že dojel

Nedělní sedmá etapa letošního ročníku Rallye Dakar skončila pro Stéphana Peterhansela druhým místem. Francouz nestačil pouze na Jazída Al-Rajhího, kterému podlehl o čtyřicet osm sekund. V celkovém pořadí ovšem navýšil své vedení před Násirem Al-Attíjou na sedm minut a padesát tři sekund.

Peterhanselovo nedělní vystoupení se ale neobešlo bez potíží. Nejprve si totiž čtyřicet kilometrů před cílem zničil ráfek kola. Problémy u něj ale přetrvávaly i poté. Jak se později ukázalo, mohlo za to poškozené zavěšení. Do cíle tak Peterhansel musel dorazit pomalým tempem. Podle jeho slov dokonce nechybělo mnoho a etapu vůbec nedokončil.

„Když jsme byli na cestě do bivaku, zjistili jsme, že rameno zadního zavěšení je poškozené a potřebuje vyměnit. Auto jsme kompletně prohlédli, začali na něm pracovat a čekali, až přijede asistenční kamion s náhradními díly. Jakmile přijel, trvalo to maximálně třicet minut a problém jsme vyřešili. Měli jsme štěstí, protože kdyby se nám to stalo sto kilometrů před koncem, myslím si, že bychom měli problém dojet do cíle. Když k tomu ale došlo dvacet kilometrů před cílem, tak jsme to zvládli,“ uvedl jezdec stáje X-raid Mini JCW.

Nechybělo moc a Stéphane Peterhansel měl vážný problém. Foto: X-raid

Potíže se v neděli nevyhnuly ani Peterhanselovým nejbližším pronásledovatelům – již zmíněnému Al-Attíjovi a také Carlosi Sainzovi. Oba postihl defekt.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: X-raid