Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Proč Alpine nemá šéfa týmu?

Proč Alpine nemá šéfa týmu?

Abiteboulovy úlohy se rozdělily.

Změna identity týmu koncernu Renault na tým jeho dceřiné automobilky Alpine vyústila v odchod Cyrila Abiteboula, který byl v čele továrního týmu od jeho obnovení na konci roku 2015. Namísto jednoho plnohodnotného náhradníka se jeho kompetence rozdělily mezi Marcina Budkowskeho, který dostává více odpovědnosti v týmu jako jeho výkonný ředitel, a Davida Briviu, který nečekaně přišel ze série MotoGP a dostal místo závodního ředitele.

"Marcin bude v čele vývoje šasi a pohonné jednotky, takže bude koordinátorem vývoje vozu jako celku," vysvětluje Laurent Rossi, generální ředitel automobilky Alpine. "Davide bude závodním ředitelem. Spolu budou mít za úkol dostat maximum z vozu, který byl navržen tak, aby nás dostal do co nejlepší pozice pro budoucnost. Zbytek týmu zůstává jako byl, s tím že linky v Enstone povedou k Marcinu a ve Viry (na okraji Paříže, kde vznikají pohonné jednotky) ke mně. To je trochu nové, ale kromě tohoto rozdělení zůstává vše tak, jak bylo loni."

Budkowski přiznává, že se jedná o nezvyklé řešení.

"Budeme mít trochu jinou strukturu než konvenční tým. Ale role a odpovědnosti byly jasně rozděleny. A nakonec, jsme francouzský tým a v organizační struktuře se to musí aspoň trochu projevit!"

Budkowski se plánuje letos zúčastnit několika víkendů velkých cen, ale hlavně ve druhé polovině se již v továrně soustředí na dohled nad vývojem vozu pro sezonu 2022. V místě konání závodu tak bude jasným šéfem Brivio.

Brivio bude šéfovat boxové zídce. Foto: Alpine

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Alpine