Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Podle Alonsa musí Alpine zlepšit aerodynamiku

Podle Alonsa musí Alpine zlepšit aerodynamiku

Jinak byl ale se sobotou spokojen

Fernando Alonso v sobotu absolvoval během druhého dne předsezonních testů v Bahrajnu první svezení s letošním monopostem stáje Alpine. Španěl, který se letos do formule 1 vrací po třech letech, jezdil jak v dopolední, tak v odpolední části. S časem 1:32,339, který zajel na střední směsi pneumatik, obsadil v konečných výsledcích 10. příčku. Podařilo se mu odjet celkem 127 kol, což z něj udělalo druhého nejpilnějšího jezdce dne. Více kol než on absolvoval pouze Nicholas Latifi z Williamsu (132 kol).

Po skončení sobotních jízd byl sice Alonso v zásadě spokojen, přesto ale ještě vidí nějaké nedostatky: „Dnes (v sobotu – pozn. red.) jsme odjeli spoustu kol. Šlo to podle plánu, což je dobré. Nyní si ale musíme sednout a všechno zanalyzovat. Z auta jsem měl dobrý pocit. Myslím si ale, že stále potřebujeme o trochu lépe porozumět novému aerodynamickému balíčku. Dnes jsme jezdili na tvrdších směsích pneumatik a zítra náš čekají další jízdy. S Estebanem (týmový kolega Ocon – pozn. red.) bude naším cílem nasbírat další data a celkově to doladit,“ uvedl mistr světa z let 2005 a 2006.

Podle Fernanda Alonsa potřebuje Alpine zapracovat na aerodynamice. Foto: Alpine

 

V únoru Alonso ve Švýcarsku havaroval při cyklistickém tréninku, když se střetl s osobním automobilem. Utrpěl zlomeninu horní čelisti a musel na operaci. Během úvodního dne testů se nechal slyšet, že po sezoně půjde „pod kudlu“ znovu, aby mu mohly být z horní čelisti odstraněny dvě titanové destičky. Je však přesvědčen, že jeho účinkování v letošní sezoně nebude únorovým incidentem nijak poznamenáno.

Zdroj: PlanetF1, úvodní foto: Alpine