Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Mičánek Motorsport čeká boj na dvou frontách

Mičánek Motorsport čeká boj na dvou frontách

Pojede značkový pohár Lamborghini i cesťáky

Tento víkend odstartuje naostro sezona pro brněnský Mičánek Motorsport powered by Buggyra. Prioritou pro něj zůstává i nadále účast v Lamborghini Super Trofeo.

Do značkového poháru, který začne v italské Monze a pokračuje pak v Le Castelletu, Zandvoortu, Spa-Francorchampsu, Nürburgringu a Misanu, stáj nasazuje dva speciály Lamborghini Huracán. V prvním, přihlášeném do prestižní třídy Pro-AM, se budou střídat Bronislav Formánek s Josefem Zárubou, který definitivně nahradil Jakuba Knolla. Druhá posádka ve složení Libor Dvořáček a Kurt Wagner si bohužel dá v úvodním klání kvůli zranění obou pilotů pauzu.

Jdeme do toho s cílem vozit ze závodů trofeje. To je naše meta a tomu jsme přizpůsobili i celou zimní přípravu. Přes omezení spojená s covidem jsme absolvovali několik testovacích dnů, během kterých jsme vyzkoušeli různá nastavení a posbírali spoustu dat. Výsledky zatím vypadají velmi slibně,“ uvedl týmový manažer Jiří Mičánek mladší. On sám osedlá spolu s Formánkem třetí Huracán, určený pro okruhové podniky středoevropské zóny FIA.

Mičánek Motorsport pokračuje také v aktivitách v seriálu TCR Eastern Europe, určeném pro cestovní automobily. S Cuprou Leon TCR se v něm na loňské úspěchy pokusí navázat Michal Makeš. Svoje ambice naznačí v závěru tohoto týdne na Hungaroringu, kde šampionát začíná.

Zdroj: Buggyra, úvodní foto: Buggyra