Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Vintage Racing Team si troufne na Dakar

Vintage Racing Team si troufne na Dakar

Se čtyřmi landrovery pojede jeho veteránskou odnož

V Praze se včera představil ambiciózní projekt Vintage Racing Teamu. Nově vytvořená stáj má v úmyslu se zúčastnit Rallye Dakar Classic v roce 2022, a to dokonce se čtyřmi vozy Land Rover.

Jasno je už o složení posádek. Tvoří je otec Dušan a syn František Randýskové, další dvougenerační sestava Petr a Tomáš Fialové, bratři Albert a Štěpán Panceovi a konečně Zdeněk Ondráček s Vlastimilem Forejtem.

Z této osmičky má praktické zkušenosti s Dakarem pouze Dušan Randýsek, zato však pořádné a z nejrůznějších kategorií. Poprvé se tehdy ještě afrického maratonu zúčastnil už v roce 2000. V jeho hlavě se také zrodil nápad na Vintage Racing Team. Stalo se tak v průběhu letošního ročníku soutěže, kdy řídil kamion rychlé asistence pro Krise Meeka. „Lákalo mě krásné splynutí tří zálib – závodění, cestování a prožitku jízdy veteránem. Proto jsem začal přemlouvat stejně naladěné kamarády,“ svěřil se. Další účastníci získali závodnické ostruhy na akcích typu Silvretta Classic, Sachsen Classic nebo Arlberg Classic. 

Dušan Randýsek (vlevo) s Petrem Fialou. Foto: Vintage Racing Team

Automobily nyní čeká zevrubná regenerace, které se ujme Aleš Kautský z klubu Land Rover Series. V jejím průběhu mimo jiné obdrží přídavnou palivovou nádrž a zvýší se kapacita chlazení oleje a vody. Během samotného pouštního klání bude mít každý vůz k dispozici svého mechanika.

Použité landrovery druhé série pocházejí z let 1960 až 1964. Pohání je čtyřválec o objemu 2,25 l a maximálním výkonu 62 koní. Nejvyšší rychlost se pohybuje těsně nad stovkou.

Zdroj: Vintage Racing Team, úvodní foto: Vintage Racing Team