Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton se vrátil do simulátoru

Hamilton se vrátil do simulátoru

Teď je třeba opravdu makat.

O Lewisi Hamiltonovi, sedminásobném šampiónovi, je dobře známo, že nenávidí testování v reálném monopostu a snad ještě více nenávidí čas strávený prací v simulátoru. Dlouho se tímto svým povinnostem vyhýbal, ovšem nyní je v těsném souboji o titul s Maxem Verstappenem z týmu Red Bull.

"Nemůžu říct, že bych z toho měl zrovna radost," řekl Hamilton. "Ale prostě jsem po pár posledních závodech, které byly hodně těžké, měl pocit, že bude nejlepší, když přijedu a pokusím se týmu pomoci co nejlépe připravit na další závod. Sice jsme neobjevili nic světoborného, ​ale ​byl to smysluplně strávený čas. Míním pokračovat ve spolupráci s Anthonym (Davidsonem, simulačním jezdcem Mercedesu) a dalšími jezdci, kteří tam odvádějí spoustu práce. Už i to, že zlepšíme komunikaci s nimi o jejich testovacím programu, nám může pomoci."

Hamilton by jistě neměl problém sepsat velmi, velmi dlouhý seznam věcí, které ho baví mnohem více než jízda v simulátoru. Foto: Lewis Hamilton

Shodou okolností v Rakousku o své práci v simulátoru mluvil i závodník Scuderie Ferrari, Charles Leclerc. V Maranellu se však již simuluje vůz pro příští sezonu, v níž se chce Ferrari vrátit mezi absolutní špičku.

"S Carlosem (Sainzem) jsme v simulátoru hodně často a týmu poskytujeme spoustu zpětné vazby. Samozřejmě chceme, aby vývoj pokračoval správným směrem a aby se pracovalo na odstranění největších nedostatků," řekl Monačan. "Ve skutečnosti nikdo nemůže vědět, zda se vývoj ubírá správným směrem, je to vývoj zcela nového a velmi odlišného vozu. Navíc projekt je ještě v poměrně rané fázi, takže nemůžeme nic říct s jistotou."

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Mercedes