Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Grosjean má přestoupit k týmu Andretti Autosport

Grosjean má přestoupit k týmu Andretti Autosport

Údajně už se stájí podepsal smlouvu

Romain Grosjean se přesune k jedné z nejúspěšnějších stájí v IndyCar. Web Racer informoval, že Grosjean se už dohodl s týmem Andretti Autosport na podmínkách a během minulého závodního víkendu v St. Louis měly obě strany smlouvu podepsat.

Tým to ale odmítl komentovat. „Stále pracujeme na tom, abychom finalizovali naši jezdeckou sestavu,“ řekl stručně Raceru mluvčí týmu.

Očekává se, že Grosjean ve voze číslo 28 nahradí Ryana Hunter-Reaye. Brzy jednačtyřicetiletý Američan je u stáje už dvanáctou sezonu. Podařilo se mu získat titul (2012) i vyhrát pětistovku v Indianapolisu (2014). Od té doby ale vyhrál jen pět závodů. Z toho poslední dva v roce 2018, což byl jeho poslední povedenější ročník. Naopak ten letošní je velmi nepovedený. Hunter-Reay je 16. v průběžném pořadí a jeho nejlepším umístěním je 4. místo z Nashvillu.

Hunter-Reay už potvrdil, že jeho budoucnost je jinde. Ačkoliv se objevily spekulace, že by mohl pro tým odjet ještě pár vybraných závodů. Stejný osud postihne i Jamese Hinchcliffea.

Uvidíme Grosjeana příští rok v těch barvách? Foto: IndyCar

Oblíbený Kanaďan dostal vloni šanci ve vybraných závodech, když přišel o místo poté, co po vstupu McLarenu do týmu Schmidt Peterson Motorsports mu stáj předčasně ukončila smlouvu. Letos mu Andretti dal možnost odjet celou sezonu, ale Hinchcliffe si vede ještě hůř než Hunter-Reay a patří mu 19. místo v průběžném pořadí šampionátu.

Už před lety v podstatě převzal po Hunter-Reayovi roli jedničky týmu Alexander Rossi, ale ani on nemá úplně povedený rok. Hlavním želízkem v ohni tak bývá teprve 21letý Colton Herta, Andretti doufá, že Grosjean naváže na výkony, které letos ve své premiérové sezoně předvádí u týmu Dale Coyne Racing.

Francouz už má na kontě pole position a dvě druhá místa. Všech úspěchů dosáhl na okruhu v Indianapolisu. Grosjean se ale v dobrém světle předvedl i v dalších závodech. Teď má za sebou oválový debut, kde ho o dobrý výsledek připravila žlutá fáze, která pro něj přišla v nevhodnou dobu.

Hinchcliffea by mohl ve čtvrtém voze nahradit jeho jednadvacetiletý krajan Devlin DeFrancesco. Ten závodí za Andrettiho tým v Indy Lights.

 

Zdroj: Racer, úvodní foto: IndyCar