Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Bottas má s Alfou velké plány

Bottas má s Alfou velké plány

Velká ryba v malém rybníku?

Valtteri Bottas příští rok přestoupí z týmu táhnoucího dlouhou šňůru vítězství do týmu, který aktuálně okupuje předposlední příčku Poháru konstruktérů. Letos jsme svědky toho, jak se vícenásobní šampioni Fernando Alonso a Sebastian Vettel snaží vytáhnout vzhůru standardy týmů Alpine a Aston Martin a ve středu pole to vůbec nemají snadné. Bottasův projekt vypadá být na ještě delší lokty.

"Alfa Romeo je skvělá značka se skvělou historií v motorsportu. Na základě informací, které já mám, může tento tým čekat velmi světlá budoucnost a já tomu chci být nápomocný. Je to pro mě něco nového, něco vzrušujícího. Je to velký projekt," řekl Fin, kterému po letech strávených v top týmu vedle Lewise Hamiltona možná ani nebude vadit být pár let velkou rybou v malém rybníku, tedy být v srdci skromnějšího týmu.

"Nepochybně to bude chtít hodně úsilí, ale nabízím všechny své zkušenosti a chci tento tým vidět mnohem výše, než je dnes. Alfa Romeo se tomuto projektu zavázala na roky dopředu. Nechci vyzradit vše, ale očekávání jsou velká, máme vysoké cíle, pro mě to bude zdrojem motivace."

Alfa Romeo jako vyslanec gigantického koncernu Stellantis má velký potenciál, ale zatím slabě využívaný. Foto: Alfa Romeo

Po tom, co týmy Aston Martin a Haas oznámily, že si příští rok ponechají své současné jezdce, je místo Bottasova týmového kolegu poslední volnou vstupenkou do F1. Velmi hlasitě se zmiňuje jméno Guanju Žou a s jezdcem šampionátu F2 by z Číny přišel i velký sponzorský příspěvek, který by týmu v příštích letech jistě prospěl. Mezitím se současný jezdec, Antonio Giovinazzi, jistě snaží sehnat větší podporu z Itálie.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes