Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton má raketový motor, tvrdí Marko

Hamilton má raketový motor, tvrdí Marko

Nemá, oponuje Binotto.

Helmut Marko po Velké ceně São Paula mluvil o tom, jak je znepokojený novým výkonem motoru Mercedes, který Lewise Hamiltona dotlačil k vítězství. Šance, že titul získá Max Verstappen, se podle něj zásadně zmenšila.

Pokud bude Hamilton takto rychlý i v Kataru, a pak v Saúdské Arábii a v Abú Zabí, tak můžeme na titul zapomenout,“ řekl poradce Red Bullu pro motorsport. „Mercedes má raketový motor, jaký jsme ještě neviděli. Hamilton se na rovinkách nedal udržet, a to navzdory tomu, že měl křídlo nastavené skoro jako v Monaku. Ale pouze Hamilton byl tak rychlý, ostatní jezdci s motorem Mercedes nám nedělají starosti.

Šéf Mercedesu by vám samozřejmě řekl, že Marko neví, o čem mluví. V takových případech jsou ale letos zajímavá vyjádření Mattiu Binotta. Šéf třetího velkého týmu přirozeně sleduje a zkoumá novinky Red Bullu i Mercedesu, přestože letos není v boji o titul a nemá moc důvodů hrát politické hry.

"Skutečně si nemyslím, že došlo k nějaké změně na poli pohonných jednotek," řekl šéf Scuderie. „Některé typy tratí mohou jednomu vozu vyhovovat mnohem více než jinému. V Mexiku byl v silném postavení Red Bull. V São Paulu to byl Mercedes. Viděli jsme, že i Bottas byl rychlý, přestože motor mezi závody neměnil. Rychlostní rozdíl mezi dvěma vozy Mercedesu nebyl zas tak velký. Důležitější bude, jak vozům sednou nejbližší dva okruhy kalendáře. Oba jsou pro F1 zcela nové.

Dostal Hamilton raketový motor? Šéf Ferrari si to nemysli. Foto. Mercedes

Zdroj: F1-Insider, Sky Italia, úvodní foto: Mercedes