Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Verstappen vykročil správnou nohou

Verstappen vykročil správnou nohou

Víkend je však teprve na začátku.

Max Verstappen je samozřejmě rád, že byl včera nejrychlejší a v dlouhé, vleklé kvalifikaci si mezi rudými vlajkami vyjel pole position. Je to však pouze první místo na startu dnešního sprintu a teprve zítra se pojede velká cena. Verstappen má tedy více práce před sebou než za sebou a zatím mu asi největší radost udělal samotný fakt, že vůz Red Bullu je rychlý a snadno řiditelný i na Mezinárodním autodromu Enzo e Dino Ferrari.

Dnes to bylo dost náročné,“ řekl úřadující šampion po vystoupení z vozu. „Chvíli bylo sucho, chvíli pršelo, strašně moc to klouzalo. Velkou výzvou pak bylo správné zahřátí pneumatik. Měli jsme horké chvilky. Opravdu dlouhá kvalifikace, ale s dobrým koncem. Z pole position mám velkou radost. Sobota a neděle budou odlišné, očekáváme změnu počasí, ale do víkendu jsme vykročili správnou nohou. Tato trať je úžasná a jezdce trestá za jeho chyby. Jezdecká chyba nejednou vede až k nárazu do bariéry. Tak to máme rádi, máme rádi tvrdé, náročné výzvy.

Pole position přitom mohla být v ohrožení. Nejlepší čas Verstappen zajel v kole, ve kterém pod žlutými vlajkami projel kolem odstaveného vozu Alfa Romeo. Už první kamerový záznam však ukázal, že jezdec Red Bullu sundal v daném místě nohu z plynového pedálu a vzdal se tak dobrého sektorového času. Pouze kombinace změn počasí a přerušení kvalifikace způsobila, že i takové kolo stačilo k zisku pole position.

Verstappen měl dostatek rychlosti i štěstí. Foto: Red Bull

Zdroj: f1i,úvodní foto: Red Bull