Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pérez má novou smlouvu

Pérez má novou smlouvu

Tentokrát to není jednoletý kontrakt.

Sergio Pérez v euforii bezprostředně po vítězství v závodě zakřičel do týmové vysílačky zajímavou větu: "Měl jsem s tím podpisem počkat!"

Jaký podpis Mexičan, žertem, zmínil? Navzdory slabým výmluvám jsme se mohli dovtípit, že ruka je už v rukávu a Pérez zůstává s týmem Red Bull. I loni bylo jednoleté prodloužení podepsáno podstatně dříve, než tým našel vhodnou příležitost podělit se o to s veřejností.

Navzdory jemné snaze později mlžit bylo evidentní, že tajemství je venku. Navíc, vítězství v Monaku je dobrou příležitostí k oznámení prodloužení kontraktu, takže Red Bull přiznal barvu. Pérez má smlouvu do roku 2024.

Tohle je jeden neskutečně skvělý týden. Zvítězil jsem v Monaku, což je snem každého závodníka, a teď můžu oznámit, že s týmem jistě zůstanu do roku 2024. Jsem extrémně nadšený,“ oznámil Pérez. „Jsem hrdý, že můžu být členem tohoto týmu a už se tady cítím jako doma. Chemie funguje, včetně mého vztahu s Maxem, a to jak na trati, tak mimo ni, což také hodně pomáhá.

Dvouletá smlouva po dvou jednoletých kontraktech, podepsaná dlouho před polovinou sezony, svědčí o velké spokojenosti Red Bullu s výsledky. Max Verstappen je sice od začátku roku rychlejší, ale rozdíl mezi nimi v šampionátu činí pouhých 15 bodů a Pérezovo třetí místo v šampionátu přispívá k suverénně prvnímu místu Red Bullu v průběžném pořadí Poháru konstruktérů.

"Zas a znovu se ukázal nejen jako fantastický týmový hráč, ale jak roste úroveň jeho komfortu, stává se z něj i velký hráč na špičce pole," prohlásil o Pérezovi šéf týmu, Christian Horner.

S Pérezem je u Red Bullu velká spokojenost. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull