Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Marko rokoval s Hondou

Marko rokoval s Hondou

Návrat loga na vůz ale není novým začátkem.

Prezident Honda Racing Corporation (HRC), dceřiné společnosti automobilky Honda, médiím vysvětlil, proč návrat Hondy na karoserie vozů Red Bullu a AlphaTauri nezvěstuje nový začátek osvědčeného partnerství.

Počínaje VC Japonska je na vozech poháněných motorem Hondy opět vidět nápis Honda, který se vytratil po oficiálním ukončení partnerství, ačkoli Honda motory nadále vyrábí. Kromě toho se šéf motorsportu Red Bullu, Helmut Marko, pochlubil, že v Tokiu rokoval s Hondou o obnovení partnerství, protože mu nedávno ztroskotal plán na spojení sil s Porsche a Honda své rozhodnutí udělala dříve, než začal Max Verstappen s její pohonnou jednotkou sbírat mistrovské tituly.

Avšak návrat na karoserie vozů není znamením nového začátku, je to pouze následek toho, že Honda bude motory vyrábět až do roku 2025, což původně nechtěla.

Red Bull nás původně požádal jen o jeden další rok, pak si měl začít motory vyrábět sám,“ vysvětlil Kodži Watanabe. „Nicméně ukázalo se, že to nebude tak jednoduché. Proto jsme změnili rozhodnutí a stejnou podporu budeme poskytovat až do roku 2025. Když to byla dohoda pouze na jeden rok, HRC mohla potichu poskytovat podporu bez zmínky o Hondě. Ale jelikož to bude období několika let, tak jsme si položili otázku, zda by nebylo lepší demonstrovat odhodlání Hondy a její silnou vazbu na Red Bull.

Watanabe pak dostal přímou otázku, jaká je šance, že marketingový návrat předznamenává obnovení partnerské spolupráce.

Nulová. Tím neříkám, že je nulová šance na návrat Hondy, ale logo Hondy se teď vrátilo na vozy z úplně jiného důvodu. Nemá to absolutně nic společného s rokem 2026.

Nápis Honda je zpět, ale je malý a s budoucností po roce 2026 vůbec nesouvisí. Foto: Red Bull

Zdroj: auto sport web, úvodní foto: Red Bull