Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pérez zatlačil ve správnou chvíli

Pérez zatlačil ve správnou chvíli

Verstappen vypěnil na Russella.

Ve včerejším sprintu se toho neudálo příliš mnoho. Například Sergiu Pérezovi stačil k vítězství jeden předjížděcí manévr, který ani nevypadal nijak náročně, ale byl dobře načasován.

Klíčem k úspěchu byla dobrá rychlost, dobrý rytmus a skutečnost, že jsme na to zatlačili ve správný moment. To rozhodlo,“ řekl mexický závodník. „Na začátku závodu jsem se musel hodně snažit, abych se dostal před Charlese. Hlavně po restartu, tam měl evidentně velmi dobrou mechanickou přilnavost. Ale netrvalo mi dlouho, než jsem úspěšně zaútočil. I to bylo důležité.

Max Verstappen startoval ze třetí pozice a jistě měl ambici dostat se přinejmenším na druhé místo, avšak po startu se dostal do tvrdého souboje s Georgem Russellem, který pokračoval až do výjezdu ze třetí zatáčky. Souboj prohrál, a ještě mu po něm zůstala díra v bočnici. Později předjel jezdce Mercedesu, ale na druhého Leclerca neměl dostatek rychlosti ani času.

Když za mnou (po závodě) přišel, myslel jsem, že mi jde říct něco jako: „Pěkný souboj,“ nebo tak něco. Byl jsem překvapený, jak moc naštvaný byl,“ prozradil Russell poté, co ho Verstappen počastoval vulgární nadávkou d***head. „Podle mě bojoval prohraný boj. I děti v motokárách vědí, že je-li někdo uvnitř a na apexu, tak vyhrál. Snažit se tam ještě něco vymyslet je vždy riskantní. Je mi jedno, že se jmenuje Max Verstappen. Nejsem tu proto, abych mu uhýbal z cesty.

Nedokážu pochopit, proč někdo musí tolik riskovat v prvním kole,“ řekl Verstappen. „Měl nedotáčivost, vrazil mi do bočnice a udělal v ní díru. Všichni jsme měli studené pneumatiky, nebylo těžké zablokovat kola.

Verstappen by sprinty nejraději zahodil do koše jako špatný nápad.

Prostě na ně zapomeňme. Moc bych chtěl, abychom se vrátili do normálu a soustředili se na to, aby každý tým mohl bojovat o vítězství ve velké ceně. To by měl být cíl. Sobotní kvalifikace mi přišla otravná. Míváme jednu kvalifikaci, která je velmi důležitá a dáme do ní všechno. To je zábavné. A takovou kvalifikaci jsme měli v pátek. V sobotu ráno jsem si říkal: „Bože, nač další kvalifikace?“

Souboj pár sekund po startu připravil Verstappena o naději na vítězství. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Red Bull