Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Do Ferrari míří velká posila

Do Ferrari míří velká posila

Bohužel, cesta jí potrvá rok a půl.

Šéf Scuderie Ferrari mluvil o tom, jak postupuje personální posilování Ferrari, do kterého se pustil krátce po svém vlastním příchodu do Maranella na začátku letošního roku. Už se mu podařilo ulovit minimálně jednu velkou rybu. Špatnou zprávou je, že kvůli dlouhým výpovědním lhůtám a konkurenčním doložkám ve smlouvách je někdy přestup hodně zdlouhavý. V tomto případě se asi jedná o opravdu klíčového člověka z velkého týmu, neboť do Maranella zavítá až v roce 2025.

Ve F1 je velký problém se setrvačností,“ řekl Frédéric Vasseur. „Na jedné straně můžeme vypadat flexibilně. Někdy uděláme nemožné přes noc, přijedeme na kořen problému, opravíme zničený vůz. Ale co se byznysu týče, je to jako otáčení tankeru. Když mluvíme o získávání kvalitních lidí, tak nemluvíme o dnech, ale o letech.

Před pár týdny jsem s jednou osobou podepsal smlouvu, že k nám nastoupí v roce 2025. Bude pracovat na voze sezony 2025 a naplno bude u vozu 2026. Bude to dlouhé čekání, ale co se dá dělat? Pokud bych s tím nesouhlasil ani dnes, o šest měsíců by to bylo jen horší. Takže to musíme akceptovat tak, jak to je. Pokud bychom nezačali čekat teď, všechno by se jen ještě více zpomalilo.

Rychle zlanařit nové lidi ve F1 znamená rychle začít čekat. Foto: Ferrari

Zdroj: f1i, úvodní foto: Ferrari