Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen se zapotil pouze při startu

Verstappen se zapotil pouze při startu

Pérez jde hledat odpovědi v simulátoru.

Včera jsme byli opět jednou svědky Verstappenovy krasojízdy v nedostižném RB19. Úřadující šampion v cíli v podstatě vypíchl jedinou nedokonalost. Start, při kterém se propadl za Landa Norrise.

Měl jsem špatný start, hodně se mi přetočila kola, takže jsem pak musel bojovat s Landem. Po předjetí jsem několik kol chladil gumy, zatímco Lando se s pomocí DRS držel těsně za mnou,“ popisuje Verstappen opravdu ne nejlepší start, po kterém měl ale vůči vedoucímu jezdci výhodu DRS, které je na voze Red Bullu mimořádně efektivní a soupeři dosud ještě nepřišli na to, jak to napodobit. „Takové přetočení kol na startu není vůbec ideální. Přitom pár předchozích startů bylo v pořádku, takže máme domácí úkol.

A opět je těžké pochopit, jak mohl Sergio Pérez ve stejném voze RB19 dojet do cíle až na šestém místě. Lví podíl na vysvětlení má samozřejmě kvalifikace. Mexičan se už popáté v řadě nedostal do Q3, popáté v řadě měl za úkol minimalizaci škod místo boje o vítězství s Verstappenem.

"Kompletní vysvětlení by zahrnovalo mnoho různých detailů," řekl po závodě Mexičan o důvodu slabých výsledků, které ho už téměř jistě vyřadily z boje o titul. „V posledních pár závodech jsem jaksi na všechno více citlivý. Hlavně v sobotu, když je v nádrži málo paliva. Hned zítra na tom začínám s týmem pracovat v našem simulátoru. Máme pár teorií, jak navzdory všem detailům zůstat v ideálním okně. Je nezbytné mít dobrou sobotu. Dobré je, že v neděli bývám rychlý. Ale potřebuji mít dobrý celý víkend.

Norris se Verstappena držel alespoň pár kol. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Red Bull