Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hornerovi hrozí vyhazov

Hornerovi hrozí vyhazov

Obvinila ho zaměstnankyně týmu.

Zahraniční média zjistila, že šéf týmu Red Bull má malér. Jak velký, o tom se jen spekuluje.

Nejprve si sepíšeme to málo, co víme s jistotou. Nekonkretizovaná zaměstnankyně týmu vznesla vůči Christianu Hornerovi zatím neznámé obvinění. Rakouská mateřská společnost spustila interní vyšetřování a na pátek je v Milton Keynes naplánováno velké setkání.

Když jsme byli vyrozuměni o určitých obviněních, společnost spustila nezávislé vyšetřování. Záležitost je v procesu a v rukou externího specializovaného advokáta. Společnost bere věci tohoto druhu extrémně vážně a přeje si, aby se celá věc prošetřila v co nejkratším možném čase. V tuto chvíli by bylo nevhodné říct více,“ píše se v krátké tiskové zprávě výrobce energetických nápojů.

Šéf loni dominantního týmu F1 všechna obvinění popřel v rozhovoru s nizozemskými novinami De Telegraaf. Skandál se na světlo světa dostal v citlivém čase finalizace příprav na představení vozu, zimní testování a první závody sezony. Připomeňme, že Christian Horner je od roku 2015 ženat s Geri Halliwellovou, bývalou členkou skupiny Spice Girls a má s ní syna, přičemž on i ona mají jedno dítě z předchozích manželství.

V krátkosti uvedeme i nepotvrzené informace. Horner údajně zaměstnankyni posílal nevhodné fotografie. A už dostal z nejvyšších míst společnosti Red Bull přátelské doporučení, aby se místa šéfa týmu sám vzdal. Netrpělivá média už přirozeně spekulují jménech na seznamu možných nástupců, bývalým šéfem Haasu, ale i bývalým zaměstnancům Red Bullu, Günterem Steinerem počínaje, pokračujíce třeba bývalým šéfem Ferrari se švýcarskými kořeny, Mattiou Binotten a konče současným týmovým manažerem, Jonathanem Wheatleym. Nějakou dobu by tým mohl vést i Helmut Marko, jenž je u společnosti Red Bull ředitelem motorsportu. Také se spekuluje, že bez Hornera v týmu to rychle zabalí i technický guru Adrian Newey, ale nejlepší bude počkat na potvrzení nebo vyvrácení informací.

Horner má malér, ale jak velký? Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, De Telegraaf, Bild, úvodní foto: Red Bull