Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Leclerc nebyl spokojen s jeho SF-24

Leclerc nebyl spokojen s jeho SF-24

Bearman má zákaz hrát si na hrdinu.

Charles Leclerc bude po týdnu opět tím, kdo se na start postaví vedle Maxe Verstappena. S druhým místem ale včera nebyl spokojený. Jistě doufal, že v kvalifikaci jsou Verstappen a jeho Red Bull porazitelní, ale ztráta tří desetin vteřiny to nenaznačuje.

S kvalifikací nejsem celkem spokojený. Musíme pochopit, proč jsem měl z vozu tak zvláštní pocit, abychom z něj v budoucnu mohli dostat celou jeho rychlost. Samozřejmě přeji Carlosi rychlé uzdravení a gratuluji Olliemu, který je extrémně talentovaný a dnes to ukázal ve své první kvalifikaci ve F1.

Sainzova operace prý dopadla dobře a lékaři údajně nevylučují jeho start za dva týdny v Austrálii. Dnes však čeká premiéra ve velké ceně F1 Olivera Bearmana, 18letého mladíka ve voze Ferrari. A jelikož do neznámého vozu naskočil bez páteční přípravy, považuje se jedenácté místo v kvalifikaci za velmi dobrý výsledek. Cíle nemohou být vyšší než zisk pár bodů.

Fred (Frédéric Vasseur, šéf týmu) mluví málo, ale když něco řekne, tak to má váhu. A velmi jasně mi řekl, že musím postupovat krok za krokem a nemám se pokoušet udělat ze sebe hrdinu. Hlavně po třetím tréninku, který byl z mé strany dost dobrý, mi přízvukoval, abych jen přidával stejným tempem.

Ještě toho rána přitom nevěděl, že za pár hodin usedne do monopostu F1.

Opravdu ne. Ráno jsem se vzbudil plně připravený na závod F2, do kterého jsem měl (kvůli otáčení startovního roštu) odstartovat z desátého místa. Pouze pár hodin před tréninkem jsem se dozvěděl, že nahradím Carlose. Neměl jsem ani čas být nervózní nebo nad vším zbytečně moc přemýšlet.

Bearman dostal příkaz učit se, ne hloupě riskovat. Foto: Ferrari

Zdroj: motorsport, úvodní foto: Ferrari