Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen má sto pódií a chce víc

Verstappen má sto pódií a chce víc

Pérezův čas ještě přijde.

Druhý závod sezony, druhý perfektní závod pro Maxe Verstappena. Mimo první místo byl jen chvíli, když připravoval útok na ještě nepřezutého Landa Norrise.

"Myslím, že to byl velmi dobrý závod," řekl úřadující šampion na tiskové konferenci. „Když vyjelo bezpečnostní vozidlo, museli jsme zajet do boxů, přestože jsme věděli, že to pak bude velmi dlouhý stint do posledního kola. Ale stejně na tom byli téměř všichni ostatní. Řekl bych, že jsme to zvládli velmi dobře. A vůz byl velmi rychlý po celý víkend, snad ještě lepší, než jsme očekávali. Vždycky je super zvítězit.

Byl Red Bull suverénnější než v Bahrajnu, kde také obsadil první dvě místa? Těžko porovnat, ale vůz je evidentně dobře připraven na různé typy tratí.

V Bahrajnu jsme také byli velmi dobří, takže těžko srovnávat. Ale víte, byly to odlišné scénáře. Tady máme přirozeně pomalou degradaci pneumatik, takže jsme od vozu požadovali něco jiného než v Bahrajnu.

Byl to Verstappenův 188. start do velké ceny F1 a sté umístění na stupních vítězů.

To znamená, že jsem přišel o 88 pódií! Ale ne, samozřejmě žertuji. Jsem neskutečně šťastný. Ale pravdou je, že nejsem jeden z těch, kteří sledují statistiky. Jsem prostě šťastný, že to bylo sté pódium. A samozřejmě chci víc. Následuje Austrálie a Albert Park je opět zcela odlišným okruhem od dvou, které jsou za námi.

Pérez vybojoval druhé druhé místo. Foto: Red Bull

Vůz RB20 byl dostatečně rychlý na to, aby v něm i Pérez porazil všechny konkurenty, přestože do cíle dojel dlouho po Verstappenovi.

Rozhodně vidět progres,“ řekl Mexičan. „Škoda, že jsem se nekvalifikoval do první řady. Měl jsem skvělý start, avšak Charles předvedl tvrdou obranu a neměl jsem kudy projet. Ale byl to pěkný souboj.

Pérez dostal trest pět vteřin za nerespektování červených světel, když spěchal do boxové uličky. Rychle si však poradil s Norrisem a než se přes něj dostal i Charles Leclerc, už měl dostatečný náskok. Měl by si však dávat pozor na trestné body. Za včerejší incident dostal jeden trestný bod, jelikož se v boxové uličce vecpal před Fernanda Alonsa, když na semaforu Ferrari stále svítilo červené světlo, takže sám na chybě. První trestný bod z loňska se mu vymaže až v září. Nyní jich má osm, takže pokud mu do té doby budou uděleny ještě čtyři, automaticky mu bude zakázán start do nejbližší velké ceny. Většina fanoušků F1 by však byla ráda, kdyby dokázal Verstappenovi ztížit cestu za dalším titulem, zdramatizovat závody.

Byli jsme na okruhu velmi odlišném od Bahrajnu, ale opět jsme byli silní. Musíme jen udržet tempo. Podle mě jsme byli silnější než v Bahrajnu, zlepšili jsme se i ve srovnání s pátkem. Musím se svým týmem ještě doladit pár věcí a náš čas přijde.

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Red Bull