Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sainz byl lepší, přiznal Leclerc

Sainz byl lepší, přiznal Leclerc

Španěl byl rád, že má klid.

Charles Leclerc je tím jezdcem, se kterým si Ferrari představuje velkou budoucnost a který také dostal smlouvu na další sezony. Nicméně je to Carlos Sainz, kdo loni jako jediný přivezl Scuderii vítězství ve velké ceně a minulý víkend se z vítězství těšil opět on. Leclercovi zbabralo kvalifikaci experimentování s nastavením předního křídla a v závodě se týmovému kolegovi ani nepřiblížil.

"Carlos měl vynikající víkend. Vrátil se po operaci a odvedl fantastickou práci,“ řekl Monačan. „Já jsem měl v prostředním stintu trochu problém s první sadou tvrdých pneumatik. Nepostaral jsem se o ně správně. Po poslední zastávce to bylo lepší. Ale nic lepšího než první a druhé místo jsme stejně získat nemohli. Carlos odvedl celkově lepší práci, určitě v kvalifikaci a v závodě. Vítězství si rozhodně zasloužil. Těším se spolu s ním a spolu s naším týmem.

Španělského závodníka vítězství posunulo na čtvrté místo průběžného pořadí šampionátu. I v Bahrajnu stál na stupních vítězů, spolu s jezdci Red Bullu, avšak o týden později se místo závodění v Saúdské Arábii podrobil operaci, po které byl o slepé střevo lehčí. Po povedené kvalifikaci mluvil o zvláštním pocitu, že má v břišní dutině jaksi více místa a všechno se tam kvůli tomu více hýbe. Po vítězství v závodě už takovou operaci se smíchem doporučil všem soupeřům.

"Neměl jsem žádný problém," řekl vítěz závodu. „Samozřejmě to nebyl lehký závod z fyzického hlediska, ale měl jsem štěstí, že jsem byl víceméně celý závod osamocen a mohl jsem se věnovat vlastnímu tempu, pneumatikám, všemu. Z toho úhlu pohledu to nebyl těžký závod. Jsem hrdý, že jsme zde získali double. Ukázalo se, že tvrdá práce se vyplácí a že život přináší bláznivé zvraty. To, co se událo na začátku roku (zpráva, že ho u Ferrari vystřídá Hamilton), pak pódium v Bahrajnu, pak operace, (rychlý) návrat a vítězství. Je to jako na horské dráze. Samozřejmě jsem teď velmi šťastný."

Leclerc měl po zpackané kvalifikaci podstatně těžší závod než Sainz. Foto: Ferrari

Zdroj: motorsport, úvodní foto: Ferrari