Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Nakouknutí pod pokličku redaktorské práce

Nakouknutí pod pokličku redaktorské práce

Aneb tenhle článek si musíš přečíst!

Důvod se vždycky najde :-) Že jo Tomyši?O nadcházejícím víkendu se můžeme těšit na Grand Prix Bahrajnu. Aby nebyl úvod článku tak strohý a krátký a abych vypadal trochu zajímavě, napíšu taky ještě, že je to třetí závod letošní sezóny, která čítá rekordních osmnáct velkých cen (použiji nějaká čísla a foneticky výrazná slova, abyste si mysleli, že ten článek je o něčem, i když je to opačně).

Mohu ještě prohrabat Forix a napsat, o kolikátou velkou cenu se jedná či kolikátou pole position může získat Michael Schumacher, ale na to jsem línej a tak napíšu, že se jedná o první velkou cenu na středním východě. Jednak si to pamatuju a jednak dosáhnu stejného efektu... :-P

Nemohu to ale zase moc okecávat, jednak tu dnes musí být deset článků ať se děje co se děje (i kdyby se už žádná formule neměla nikdy jet) a to musím nějak stihnout (napadlo mě, že bych pod každý odstavec mohl dát odkaz pokračování zde, ale to bych musel myslet na to, abych to podstatné dal až na poslední stránku, abyste se tam doklikali a zobrazili si tak příslušný počet bannerů, což je vlastně to jediné, co mě zajímá :o) ), a jednak to budu muset po sobě alespoň jednou přečíst, protože 4 % našich čtenářů sem chodí jen proto, aby našli chybu a tím získali příležitost k rádobyvtipnému příspěvku ve stylu: 'Ty už to nehul, píše se brždit a ne brzdit :-D'

Hlavou se mi honí také nápady na to, co ještě napíšu za články, abychom vypadali, že jsme informační server. Tak třeba:

Předpověď počasí - je to úplně k ničemu, ale lidi to čtou, co by ne... :)

Sázkové kurzy - doufám, že Montoya bude mít lepší kurs než Schumacher, alespoň to rozpoutá diskuzní flamewar a když ne, že bych si je vymyslel a dal tomu nadpis: 'Montoya porazil Schumachera!'? (a dodatek že 'jen v představách bookmakerů' nenápadně schovám někam dovnitř).

Televizní program - předpokládám totiž, že čtenář je hloupý a nedokáže si to najít na www.televize.cz :-D (ale mám článek!)

Mladší sestru kamarádky bývalého přítele současné maminky přítelkyně Kimiho Räikkönena zatkla policie pro jízdu na skútru bez přilby! - no, jeden dva čtenáři mi řeknou, že už nás číst nebude a půjde si přečíst u nás další článek, ale ostatní to zajímá (oni jsou čtenáři vůbec pokrytci - nadávají, jak jde úroveň dolů, když se otiskne bulvár, ale článek 'Michael Schumacher močí do kokpitu' je nejčtenějším v historii českého formulového webu! :-D )

Máš chuť na koláč? - to je moje nejmilejší taktika, lidi si ten článek přečtou už jen proto, že netuší, co ten pitomý titulek chce vlastně říci a čtenáři jsou zvědaví!

Johan Sousenbas kritizuje Michaela Schumachera - kdo je sakra Johan Sousenbas? To je jedno, hlavně že kritizuje někoho, koho znám a o kom vím, že to spoustu lidí namíchne :) [Já jsem v tom ale nevinně!]

Rozpis tiskových konferencí - je vám sice k ničemu, ale zapláclo to místo ;-)

Tak, to je docela dobrý základ, ještě to proložit nějakými seriozními články, aby to nevypadalo tak blbě. Před tím, než se podívám na zahraniční weby, co by se kde dalo převzít, prolezu českou konkurenci, abych zjistil, zda mi nic neuteklo (kdo říká, že nečte konkurenci, dělá to dodnes - nebo to bylo v souvislosti s něčím jiným?).

Kouknu na klasiky. F1 Racing, (Nemyslete, ten taky rozkouskuje tiskovou zprávu na tři díly, aby z toho něco bylo, jeden kousek otiskne s týdenním zpožděním, aby to vypadalo zajímavě - výsledek je stejný s tím, když tam mají něco jako první.) Pitpass, (Snaha o originalitu a spousta spekulací: Bouřka v Bahrajnu? Konec Coulthardova snu? Kdo řek, že závodníci nejsou muži? Villeneuve na cestě zpátky? Ralf a Toyota? atd. atp.) či F1i.com (jednou za 36 hodin sprška článků se změněnými titulky - věděli jste například, že 'Schumi nechce brzdit' ve skutečnosti znamená, že se mu ještě nechce odejít z formule 1?).

No jo, ale nic zajímavého. To nevadí! Musím naplnit kvótu, tak jedem!

Mark Webber chce dokončit závod  [nevím to jistě, ale odhaduju, že ano - dokážu si to negací: proč by nechtěl, že jo?]

Williams se zlepší [musí, jinak by to mohl zabalit :) ]

Scott Dixon je jedním z kandidátů [to je informace podle mě docela důležitá, vyplývá z toho, že Dixon není jediný kandidát]

Ralf Schumacher se těší do Bahrajnu [podívejte se na to, to jsou mi věci ;-) ]

Button doufá v další stupně vítězů [ještě že to vím, mohl by doufat... třeba v to, aby dojel do cíle, dobře, že to vím!]

Tak, to by byly titulky, když si je přečtu takto u sebe, tak to vážně vypadá blbě :o) Ale teď ještě nějaké citace pilotů, aby to mělo šťávu!

'Do Bahrajnu se velmi těším... ...nové závody jsou pro formuli 1 velmi důležité... ...chceme získat nějaké body [hele, to je překvapení, tak bodíků se vám zachtělo :) ]... ...myslím, že to bude dobrý závod... ...konkurence nespí... ...jsme připraveni... ...vždy připraveni... ...auto je dobré [sice mě dvakrát nedovezlo do cíle, ale přece neřeknu, že je to střep, Ron by mě přerazil]... ...chtěl bych společně s celým týmem Scuderia Mallbnr...Malrob... Malrboro Ferrari [sakra, neleze to do huby, ale co mám dělat, když chtějí, abych to říkal, musím v jednom proslovu vyjmenovat všechny totiž] vyhrát... ...chtěl bych poděkovat celému týmu [nemusíte děkovat uklízečce, vážně to není nutné]... děkuji... ...děkuji... ...děkuji... v kvalifikaci jsme obsadili předposlední řadu, takže to mohlo být horší, tým odvedl opravdu skvělou práci... ...mohl jsem být rychlejší než světlo, ale auto bylo příliš nedotáčivé, pneumatiky neměly takovou přilnavost, jakou bych rád, navíc foukal vítr a Rubens se mi smál, takže jsem se nemohl soustředit (ve mně ale chyba určitě není)... v cíli na vítěze ztrácíme už jen dvě kola, takže to je pokrok, kterého jsme dosáhli velkým nasazením celého týmu...'

OK, už se vám motá hlava, nechám toho :-) Důvod, proč výsledky kvalifikace dám do jednoho článku a reportáž z něj do druhého, asi chápete, že jo :) Tak díky za pochopení ;-)

'...máme fantastický tým...'

No dobrá dobrá! Už toho vážně nechám! Mám jen problém s tím, že nevím, jak to zakončit, nemám pointu, nic... Tenhle rok bude ale vážně můj!

Zeptám se za vás: Co chtěl básník říci tímto článkem? To je jedno, třeba jsem vám chtěl dát jen příležitost udělat ze mě hlupáka (a vám tedy dát dobrý pocit). Mimochodem: už jsem našel šest hrubek, kdo najde víc? ;-)

P.S.: A jestli si myslíte, že to v takové Mladé frontě dělají jinak, tak se pěkně mýlíte!

P.S.: Takj sem to po sobě (jednou) přečet a je to vážně hnus, takže už to nemusíte opakovat... :-P