Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Zahraniční tisk o Grand Prix Bahrajnu

Zahraniční tisk o Grand Prix Bahrajnu

"Ferrari a za ním je jen poušť."

Dvě ferrari a pak dlouho nic - takto vystihl italský list Gazzetta dello Sport průběh mistrovství světa formule 1. Po třech suverénně vyhraných závodech vévodí seriálu Němec Michael Schumacher před týmovým kolegou Brazilcem Rubensem Barrichellem. A především šestinásobný světový šampion sklízí jeden superlativ za druhým.

Německý pilot si vysloužil obdiv tím, s jakou lehkostí si v neděli v Bahrajnu dojel pro další prvenství. "Vytáhl ze své rakety rychlost přes 300 kilometrů v hodině, jako kdyby parkoval clio před pekařstvím," vysekl Schumacherovi poklonu francouzský list Le Figaro.

"Bezchybný Michael je přímo galaktický. Formule 1 ztroskotala na grandiózním Ferrari a jeho nadvládě. Můžeme se jen ptát, jestli to budeme muset vydržet až do podzimu, nebo dokonce až do Vánoc," opěvovala Gazzetta výkony jezdců italské stáje v premiérové Grand Prix Bahrajnu. "Ferrari a za ním je jen poušť," napsal Il Messaggero k závodu na novém okruhu, postaveném v poušti.

Podle Tuttosportu Schumacher soupeří jen sám se sebou. "Už ani nevěděl, jak má své triumfy komentovat. Ke konci se mohl nudit. Jakou má tohle mistrovství budoucnost?" zeptal se list v obavách z toho, že suverenita rudých vozů může brzy diváky otrávit.

Podobný strach vyjádřil španělský deník El País. "Nadvláda Ferrari je brutální a může formuli 1 zruinovat. Odstup je tak obrovský, že ostatní týmy nemohou na vítězství ani pomyslet," tvrdí autor. Podle španělského tisku to vypadá, jako by mělo Ferrari smlouvu s ďáblem.

"Ani v těch nejbláhovějších snech si Schumacher nemohl představovat, že před závody v Imole a Barceloně bude mít před svým prvním vážným soupeřem náskok 18 bodů," naráží list As na průběžné pořadí. V něm jsou za německým šampionem Barrichello s Britem Jensonem Buttonem a teprve pak Kolumbijec Juan Pablo Montoya z Williamsu, který měl být hlavním konkurentem jezdců Ferrari společně s Kimim Räikkönenem z McLarenu.

"McLaren se potácí v chaosu," zhodnotila italská La Stampa blamáž další ambiciózní stáje, která v Bahrajnu vůbec nebodovala. Vicemistr světa Kimi Räikkönen ani na třetí pokus nedojel do cíle.

Schumacher však odmítá, že by jeho cesta za sedmým titulem byla formalitou. "Těžké časy ještě přijdou, kvůli nim jsme si teď udělali rezervu. Mnohaleté zkušenosti z formule 1 mi říkají, že se karta může obrátit," prohlásil německý pilot, kterého většina zahraničních deníků přejmenovala na Krále pouště.