Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Damon Hill usedne do kokpitu Grand Prix Masters

Damon Hill usedne do kokpitu Grand Prix Masters

[GPM] Jeho návrat k závodění se jeví pravděpodobnější.

Damon Hill souhlasil s testováním vozu série Grand Prix Masters. Do kokpitu usedne tento čtvrtek na okruhu Silverstone. Při startu série ovšem nabídku odmítl s tím, že už nehodlá znovu riskovat svůj život [čtěte zde]. Svého krajana Nigela Mansella dokonce osočil, že tam závodí pro peníze.

Mistr světa formule 1 z roku 1996 se zúčastní společně se zbytkem pole série dvou čtvrtečních volných tréninků.

Damon Hill je ředitelem Britské asociace závodních jezdců, která okruh v hrabství Northamptonshire vlastní. O účasti v této divácky atraktivní sérii s jejími představiteli v posledních dvou týdnech jednal. Pořadatelé zdůrazňují, že Hill ve třetím podniku Grand Prix Masters závodit nebude. Mluvčí série Nav Sidhu k tomu řekl:

„Mohu potvrdit, že Damon v rámci jednání o účasti v GPM bude tento čtvrtek testovat na okruhu Silverstone. Zatím by se mělo jednat spíše o seznamování se s touto závodní sérií. Ve čtvrtek budou mít možnost trénovat všichni naši jezdci."

Ve formuli Hill pojede poprvé od června loňského roku, kdy testoval vůz série GP2.

Možnost testování v Grand Prix Masters mimo závodní víkendy není výjimečná. Damon Hill prý neuvažuje, že by se do závodů zapojil už o tomto víkendu. Pojede ovšem na okruhu, ke kterému má velmi pevný vztah. Předpokládá se, že v blízké budoucnosti opět uvidíme Hilla závodit.

Závodní víkend Grand Prix Masters ve Velké Británii oficiálně začíná pátečním volným tréninkem. V sobotu se pojede kvalifikace a v neděli závod.