Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Petr Horák o... divné Massově radosti z prvního triumfu

Petr Horák o... divné Massově radosti z prvního triumfu

"Sorry for Michael."

Do konce sezóny zbývají čtyři závody a Velká cena Turecka prakticky vůbec nic nevyřešila. Náskok Fernanda Alonsa se navýšil na 12 bodů, naopak Ferrari se dotáhlo za Renault na rozdíl pouhých 2 bodů. Mohou ale v Maranellu mluvit o úspěchu? Asi by mohli, pokud by Michael Schumacher porazil Alonsa. Jenže se tak nestalo, a tak po projetí pod šachovnicovou vlajkou se nesla éterem jediná fráze: ´Sorry for Michael´.

Za to, co teď napíšu, se do mne příznivci Ferrari a Michaela Schumachera pustí jako vosy do bombónu. V přenosu jsme si více méně v žertovném duchu utahovali z Michaela Schumachera a jakou nevoli to u rudých vyvolalo, jste asi videli v diskusi u reportáže k závodu. K tomu asi jen tolik, že to bylo proneseno s nadhledem a cílem celého nebylo zpochybnit jezdecké kvality Michaela Schumachera. Na druhou stranu nezaznělo nic, co by nebyla pravda a přiznejme si, božský Schumi občas projeví drobný charakterový kaz, když jde o titul mistra světa. Dál se k tomu nechci vyjadřovat. Myslím, že své pohledy na Michalela jsem dosti obsáhle přednesl v komentáři po Velké ceně Monaka.

Přijde mi ovšem divné, když pilot dosáhne svého prvního vítězství v kariéře a první, co zazní do vysílačky po radostném výkřiku, je “Sorry for Michael”. Proč se omlouval inženýrovi po vystoupení z auta? Proč všichni od Ferrari vypadali, že je tohle vítězství ani moc netěší? Pardón, já jsem vyhrál, to jsem vážně nechtěl! Přijde vám to normální? Jako by Jan Železný ve své nejlepší formě chodil a omlouval se soupeřům, neřku-li kolegům z reprezentace, že hodil ten oštěp tak daleko a že to vlastně vůbec nechtěl a že je mu to hrozně líto. Divné, že? Vítejte ve světě Ferrari! A nebo možná vítejete ve světě formule 1, kde právě v tomhle Ferrari vyniká. Neříkám, že jiní k tomu nikdy nesáhli, ale tohle je čerstvé, okaté a trapné pro celou královnu motorsportu!

Asi už ani nemá moc smysl psát cokoli k průběhu závodu. Nadhozené téma je natolik silné, že se stejně bude točit jen kolem něho. Jen bych opět rád podotkl, že ani já ani Pavel nemáme v úmyslu někoho úmyslně očerňovat, někoho protěžovat nebo něco podobného. Vzhledem k tomu, že po každém závodě se vám zdá, že nadržujeme nebo potápíme někoho jiného, tak asi sami chápete, že nemáme favority ani na jedné straně škály sympatií. Take it easy a těšme se na závod na Monze, to bude mazec!