Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Pro Williamse je Hamilton novým "superčlověkem"

Pro Williamse je Hamilton novým "superčlověkem"

A to si myslel, že po Schumacherově odchodu bude mít zase šanci.

Frank Williams označil vycházející hvězdu formule 1 Lewise Hamiltona za "superčlověka" a nepřímo jej označil za následníka Michaela Schumachera.

Hamilton se stal držitelem malého rekordu, když v prvních třech závodech formule 1 dokázal dojet na stupních vítězů. Současně vede šampionát po boku AFernanda Alonsa a Kimiho Räikkönena.

"Myslel jsem si, že poté, co jsme se zbavili Michaela," řekl Williams s respektem, "že máme zase šanci. Ale objevil se dalí superčlověk.

Myslím, že je to jiný charakter, ale čistě z pohledu schopností, kvality, kalibru, co vidím na samém počátku jeho kariéry je úchvatné.

Je to stále ještě kluk, abych tak řekl, ale už působí hodně problémů. To myslím hodně dobře. Pláču, že není ve Williamsu, ale jsem rád za celou formuli 1, že jej má."

Williamsův protějšek u Toro Rosso Gerhard Berger musel na Hamiltona poupravit svůj názor.

"Musím McLarenu pogratulovat, měl jsem o něm pochybnosti," řekl Rakušan. "Vidíte, že jede na maximum možností svých a svého vozu a stejně neudělé chybu. Nikdy to s autem nepřežene, má jej vždy pod kontrolou. A navíc se zdá, že hodně používá mozek."

Ron Dennis coby šéf McLarenu si trochu ulevil, protože se bál, že příliš silná vlna kritiky v úvodu mladíkovy kariéry by mohla způsobit problémy.

"Ale už ukázal dost na to, aby si mohl nějakou tu chybu dovolit," řekl Dennis.