Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Čtyři jezdci ze seznamu kandidátů na místo u Williamsu

Čtyři jezdci ze seznamu kandidátů na místo u Williamsu

Mj. údajně Villeneuve, Coulthard, Fisichella, Webber!

V paddocku F1 je již veřejným tajemstvím, že Ralf Schumacher odchází příští sezónu k Toyotě a Frank Williams tak musí hledat jezdecké složení pro oba vozy.
 
Magazín Autosport sestavil jména čtyř preferovaných jezdců ze seznamu kandidátů na závodní sedačku pro příští rok u týmu Williams: David Coulthard, Jacques Villeneuve, Giancarlo Fisichella a Mark Webber. Dva z nich by měli nahradit  Juana Pabla Montoyu, který odchází k McLarenu a Ralfa Schumachera, který má s největší pravděpodobností již dohodnutý kontrakt s Toyotou.
 
Podle magazínu Autosport  je Schumacherova smlouva již finálně doladěna a čeká se pouze na podpis předních představitelů automobilky v Japonsku.  
 
Jenson Button byl ze seznamu kandidátů již předem vyloučen kvůli jeho neprůstřelnému kontraktu se stájí BAR. Podobná situace by mohla nastat i u Marka Webbera vzhledem k utajovaným skutečnostem jeho smlouvy s Jaguarem. 
 
Villeneuve a Coulthard jsou v paddocku známi svými častými diskuzemi a dobrými vztahy s Frankem Williamsem. Kanaďan navíc získal s touto stájí v roce 1997 titul mistra světa.
 
Jeho manažer Craig Pollock k tomu řekl: "Jacques je v těchto dnech v Monacu a začíná nový fittness program se svým trenérem Erwinem Gollnerem. Události posledních dnů, zejména pak spekulace o jeho testování na okruhu Paul Ricard rozhořely požár mediálního zájmu ještě dříve, než byl vůbec zveřejněn seznam kandidátů ze strany Williamsu.“
 
Pokud by selhalo jednání s první čtyřkou kandidátů, má Frank Williams v záloze další 4 jména: Scott Dixon, Marc Gene, Nick Heidfeld a Antonio Pizzonia.