Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Schumacher Massu nakonec nezastoupí!

Schumacher Massu nakonec nezastoupí!

Nezlepšující se problémy s krkem ho donutily vzdát snahu o F1.

Sedminásobný mistr Michael Schumacher po testech v Mugellu a následném léčení bolestí krku na svých internetových stránkách uvedl:

"Včera večer jsem musel informovat prezidenta Ferrari Lucu di Montezemola a šéfa týmu Stefana Domenicaliho, že bohužel nejsem s to zastoupit Felipeho Massu. Zkusil jsem opravdu všechno, aby byl můj dočasný návrat uskutečnitelný, ale nefungovalo to. Nebyli jsme schopni zvládnout bolest v oblasti krku, která se objevila po soukromém testu v Mugellu. Pokusili jsme se terapeuticky a lékařsky udělat všechno možné.

Následky zranění způsobeného v únoru při nehodě na motorce, zlomeniny v oblasti hlavy a krku, se nakonec ukázaly jako příliš vážné. Proto můj krk zatím ještě nevydrží extrémní zatížení formule 1. Toto jsou zřejmé nálezy, ke kterým jsme dospěli během posledních dvou týdnů a konečného vyšetření včera večer. Po testu v Mugellu se situace nezlepšila.

Jsem hrozně zklamaný. Moc se omlouvám klukům ve Ferrari a všem fanouškům, kteří mi drželi palce. Můžu jen zopakovat, že jsem udělal vše, co bylo v mých silách. Vše, co teď mohu udělat naoplátku, je držet palce celému týmu."