Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Schumacher je podle jeho manažera zdravotně fit

Schumacher je podle jeho manažera zdravotně fit

Návrat legendy do formule 1 se opět o něco přiblížil.

Pravděpodobnost návratu sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera do formule 1 se neustále zvyšuje. Jeho manažer prohlásil, že Němec je fit a připraven závodit v roce 2010.

Podle části německého tisku již byla smlouva mezi Schumacherem a Mercedesem podepsána. Nicméně, zůstává otazník nad tím, zda jeho krk vydrží zátěž při řízení vozu formule 1. Minulou sezónu musel Schumacher odvolat comeback s Ferrari po tom, co analýza jeho zraněného krku odhalila, že by pro něj závodění bylo příliš riskantní.

Teď to však vypadá, že jeho návratu již nic nebrání. Jeho manažer Willi Weber řekl kolínskému Expressu, že Schumacher je "super-fit" a že jeho lékař je spokojený s pokrokem.

K příznivcům Schumacherova návratu se připojil šampion z roku 1992 Nigel Mansell. Ten vyhrál svůj titul ve svých 39 letech a také on se vrátil ve věku 41 do formule 1. Podle něj nebude mít německý závodník problémy s návratem do tohoto sportu.

"Nepřekvapilo by mě, kdyby Michael útočil na další mistrovský titul," řekl Mansell plátku Mail on Sunday. "Nezáleží na vašem věku, pokud jste kvalifikovaný, oddaný a soustředěný. Lidé již Michaela odepsali, že je za zenitem, já to vidím jinak. Michael je obrovsky zkušený a talentovaný a Mercedes mu poskytne fantastický materiál. Je v extrémně dobré formě a jeho oddanost a profesionalitu můžeme brát za samozřejmost."

Mercedes prohlásil, že neoznámí svého druhého jezdce před Novým rokem.