Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ne všichni jsou z Schumacherova návratu nadšeni

Ne všichni jsou z Schumacherova návratu nadšeni

Kromě Italů jsou to i někteří lidé od Mercedesu.

I uvnitř samotné automobilky Mercedes-Benz se najdou tací, kteří nejsou z návratu sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera do formule 1 za volantem Mercedesu nadšeni. Jedná se zejména o otázku Němcova platu.

Uwe Werner, člen dozorčí rady mateřské společnosti Daimler, řekl, že rozhodnutí platit Schumachera 7 miliony euro ročně je jen "těžko obhajitelné".

"Pro mnohé kolegy je to nepochopitelné," řekl deníku Frankfurter Rundschau narážeje na krizi odbytu na automobilovém trhu a rozhodnutí Mercedesu přesunout část provozu do zahraničí.

"Zaměstnanci by už spíše pochopili, kdyby Mercedes zcela opustil formuli 1," dodal Werner.

Šéf týmu Mercedes GP Norbert Haug odpověděl slovy, že podpis Schumachera vylepší image německé automobilky a přispěje k prodeji silničních vozidel.

"Věříme, že víme, jak investovat peníze," řekl Haug televizi ZDF.

Zprávy o Schumacherově návratu do F1 za volantem německé automobilky se nesetkaly s velkým pochopením u části Italů, u jejichž takřka národního týmu Ferrari Schumacher působil po 14 let.

Schumacher nechal otisknout otevřený dopis, kde objasňuje své pohnutky a vyjadřuje náklonnost k "tifosi", potom co některé italské deníky napsaly, že se z modly Schumachera stal zrádce.

Mluvčí Ferrari Luca Colajanni řekl agentuře ANSA: "Ohledně Schumachera vám povím to samé, co prezident Montezemolo. Vše dobré. Od nynějška je protivníkem a naše protivníky se snažíme porazit."