Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Ferrari nepovažuje Schumachera za zrádce

Ferrari nepovažuje Schumachera za zrádce

"Chtěl závodit a u nás na to nebyly podmínky."

Piero Ferrari, jediný žijící syn zakladatele maranellského týmu Enza Ferrariho, řekl, že stáj nepovažuje Michaela Schumachera za zrádce.

Německý fenomén dostal nabídku závodit pro tým Mercedes a tu také přijal, čímž samozřejmě muselo skončit jeho působení u Ferrari, kde v posledních třech letech zastával roli poradce.

Přestup byl však navenek velice rychlý a bez většího rozruchu. Piero Ferrari sice přiznal, že se lidé v týmu cítí trochu špatně, rozhodně ale Schumachera nepovažují za zrádce.

"Cítíme se trochu špatně, protože Michael byl náš." řekl Ferrari o sedminásobném šampionovi italskému Gazzetta dello Sport.

Schumacher se před svým odchodem k Mercedesu dohodl s Ferrari na prodloužení své funkce o další tři roky, žádnou smlouvu ale nepodepsal. Díky tomu pak byl jeho přestup jednodušší.

"Byl bych radši, kdyby s námi zůstal, ale používá se slůvko 'zrada'. Popravdě, on chtěl závodit a u nás na to nebyly podmínky." vysvětlil Ferrari.

Ferrari se dlouho snažilo Schumacherův návrat zrealizovat, ať už jeho angažováním jako náhradník zraněného Felipeho Massy, nebo prosazením tří vozů na tým, jenže neúspěšně.

Barvy týmu tak v příští sezóně budou hájit Fernando Alonso a Felipe Massa. A Piero Ferrari věří, že oba budou schopni uspět.

"Angažovali jsme Alonsa, který bojoval se Schumacherem a porazil ho. Máme také Massu, který se od Schumachera učil a velmi vyspěl.

Jsem přesvědčen, že jsme schopni postavit dobré auto, lepší než to pro rok 2009. Nepřijdeme o titul kvůli jezdcům."