Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Schumacher bude v Jerezu testovat monopost GP2

Schumacher bude v Jerezu testovat monopost GP2

Němec se tak po dlouhé době vrátí do formulového vozu.

Sedminásobný světový šampion Michael Schumacher se vrátí za volant formulového vozu toto úterý, kdy otestuje vůz série GP2 na španělském okruhu v Jerezu.

Němec, který má před sebou senzační návrat do formule 1 s týmem Mercedes GP v nadcházející sezóně, se účastní soukromých testů na okruhu v Jerezu, kde usedne do vozu týmu Super Nova.

Schumacherova mluvčí potvrdila, že testy budou probíhat od úterý až do čtvrtka.Německý závodník pojede ve vývojovém voze GP2, záležitost schválila Mezinárodní automobilová federace (FIA).

"Tyto testy znamenají milník v sérii GP2," řekl Bruno Michel. "Je pro nás velkou ctí mít zde sedminásobného mistra světa formule 1 Michaela Schumachera, který nám pomůže s vývojem našeho vozu. Cílem série GP2 je připravit mladé jezdce pro formuli 1.

Tento test bude velmi důležtý pro budoucnost naší série GP2 a bude potvrzením vysokých standardů a soutěživosti naší série. Michaelův vklad a rady budou neocenitelné. Jsem přesvědčen, že jeho znalosti a jedinečné jezdecké schopnosti nám pomohou s vývojem skvělého vozu pro příští sezónu."

Do vozu formule 1 se Schumacher poprvé podívá až společně s ostatními jezdci a týmy příští měsíc, kdy bude přerušen zákaz testování.