Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jezdeckou sestavu Toro Rosso doplní Daniil Kvjat

Jezdeckou sestavu Toro Rosso doplní Daniil Kvjat

Devatenáctiletý Rus byl překvapivě povýšen do Formule 1.

Daniil Kvjat byl potvrzen coby závodní jezdec týmu Toro Rosso pro sezónu 2014, italská stáj tak zkompletovala svou sestavu pro nadcházející ročník Formule 1.

Juniorský tým Red Bullu zvažoval na post týmového kolegy Jeana-Erica Vergneho několik jmen, dlouho se však mělo za to, že největší šanci má Portugalec António Félix da Costa.

Toro Rosso se však v pondělí definitině rozhodlo jinak a překvapilo svět Formule 1, když do své druhé závodní sedačky posadilo teprve devatenáctiletého Kvjata.

Ruský mladík si podle poradce Red Bullu Helmuta Marka zasloužil místo svými výkony. Kvyat je v současné chvíli druhým jezdcem průběžného pořadí letošního ročníku GP3, do konce přitom zbývá odjet poslední podnik v Abú Zabí. Mimo závodů v této kategorii má pak Kvyat také několik startů ve Formuli 3, kde také dokázal zvítězit.

"Kdykoliv jsme ho posadili do auta, jeho počínání bylo pozoruhodné," řekl Marko pro kanál Servus TV patřící Red Bullu.

"Pokud mladý jezdec prokáže talent, zapálení a vysokou úroveň pracovní morálky, dáme mu šanci. Je to ta perspektiva, pro kterou jsme si vybrali Kvjata."

Angažmá Kvjata nyní vrhá stín na budoucnost Félixe da Costy, který má za sebou nevydařenou sezónu ve Světové sérii Formule Renault 3.5 a není jisté, kam budou jeho kroky směřovat v roce 2014.