Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Byl Domenicali jenom obětním beránkem?

Byl Domenicali jenom obětním beránkem?

Cesare Fiorio říká, že ne.

Cesare Fiorio šéfoval stáji Ferrari na přelomu osmdesátých a devadesátých let. Jeho úkolem bylo vrátit tým z Maranella na vrchol Formule 1, tuto misi se mu ale nepodařilo uskutečnit a z Ferrari odešel krátce před začátkem éry Jeana Todta.

Speed Week zajímalo, jestli Fiorio sympatizuje se Stefanem Domenicalim, který také opustil kormidlo Ferrari po sérii neúspěchů.

"Je škoda, že média Domenicaliho vykreslují jako obětního beránka, stejně jako to dělala při odchodu Alda Costy", míní 74 letý Fiorio. "Něco takového může tvrdit jen ten, kdo situaci příliš zjednodušuje."

Fiorio kritizoval Domenicaliho už loni na podzim, kdy Ferrari oznámilo najmutí Kimiho Räikkönena: "Obdivuji Kimiho talent, ale ne jeho životní styl a jeho přístup k technologiím Formule 1. Podle mě se Ferrari zachovalo zbytečně konzervativně. Byl bych rád, kdybych ve Ferrari viděl mladé nadějné piloty, ne jezdce, kteří tam přišli strávit podzim své sportovní kariéry."

 

Fiorio je tedy rád, že Domenicali z postu šéfa odstoupil a podporuje najmutí Marca Mattiacciho. Chybějící zkušenosti s prací v motorsportu prý nemusí být problémem: "80 procent všech manažérských rozhodnutí i tak nezávisí na tom, zda jste v týmu F1 nebo někde jinde. Zbývajících 20 procent vyžaduje odborné znalosti a zkušenosti, ale dobrý manažer se i tak potřebuje obklopit spolehlivými a zkušenými lidmi, kteří mu pak s takovým typem rozhodnutí pomůžou."