Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Enge o víkendu vystřídá Lamborghini za Camaro

Enge o víkendu vystřídá Lamborghini za Camaro

Ohlédnutí za Nogarem před závodem v ADAC GT Masters.

Již tento víkend čeká posádku ve složení Tomáš Enge – Albert von Thurn und Taxis úvodní podnik ADAC GT Masters v Oscherslebenu. Na start se česko-německá dvojice postaví ve voze Camaro GT3.

Po víkendovém závodě na italské Monze se Tomáš Enge přesunul do Francie, kde jej čekal úvodní podnik Blancpain Sprint Series. Zde zaskakoval v týmu Grasser Racing za zraněného Martina Matzkeho. Rakouský tým využívá vozy Lamborghini týmu Reiter Engineering, a českého závodníka si tedy vyžádali. „Bylo to trochu narychlo, dozvěděl jsem se to v podstatě až v Monze, ale rád pomohu, a tak místo do Liberce jsem na Velikonoce zavítal do Francie,“ uvedl Enge.

Tomáš Enge startoval ve Francii s šestadvacetiletým Saschou Halkem, který se stále s vozy GT sžívá. Posádka to měla v pátek o to těžší, že jí provázely technické problémy, a tak se Halek svezl pořádně až v sobotu a Tomáš Enge až v samotné kvalifikaci. „Je jasné, že se to podepsalo na mém výkonu a kvalifikace nebyla ideální. Je to škoda, ale bohužel se stalo. Výborně si vedli týmoví kolegové, kteří byli nejrychlejší. V kvalifikačním závodě se nám dařilo a postoupili jsme až na desáté místo. Po jedné diskvalifikaci jsme si o místo ještě polepšili,“ řekl český jezdec k sobotnímu a nedělnímu programu.

Hlavní závod na jezdce však čekal netradičně na velikonoční pondělí. Na trati, kde se těžko předjíždí, se Tomáš Enge propracoval na osmé místo, ze kterého také Lamborghini Gallardo GT3 předával svému týmovému kolegovi. Bohužel posádku postihly technické problémy a z dobře rozjetého závodu nic nebylo. „V Nogaru se opravdu těžce předjíždí. To se také potvrdilo při pondělním závodě. Víkend ale mohu i přes technické problémy hodnotit kladně. Auto se nám dařilo postupně zrychlovat a také můj týmový kolega dělal velké pokroky kupředu. Potřebuje najet ještě hodně kilometrů, ale je to dobrý kluk. Nepodařilo se sice bodovat, ale ze vzestupné tendence můžeme mít radost,“ dodal Enge.

Českého závodníka čeká o nadcházejícím víkendu další úvodní podnik, tentokrát německého šampionátu ADAC GT Masters. Tato série začíná sezónu 2014 v Oscherslebenu. Tomáš Enge se na start postaví s Albertem von Thurn und Taxisem a vozem SaReNi Camaro GT3, který tým testoval před závodním víkendem na Lausitzringu. „Testy dopadly dobře, a tak se konečně můžeme postavit na start s naším novým Camarem. Ve startovním poli je silná konkurence, téměř třicet špičkových vozů, ale i tak se těšíme a věříme si na dobrý výsledek,“ uvádí před víkendem český závodník.

Již v pátek na jezdce čekají volné tréninky a kvalifikace. V sobotu je na programu první závod, v neděli pak druhá bodovaná jízda.