Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Villeneuve: Räikkönen by už měl skončit

Villeneuve: Räikkönen by už měl skončit

Bývalý mistr světa opět v pozici experta na Formuli 1.

U Jacquese Villeneuvea jsme si již zvykli, že před novináři rád okomentuje cokoliv a kohokoliv ve Formuli 1. Nejnověji se zaměřil na Kimiho Räikkönena, který se po dvou úspěšných sezónách u Lotusu vrátil do Ferrari, kde však nestačí tempu Fernanda Alonsa. Finovi se zatím podařilo nasbírat pouze 19 bodů, zatímco jeho španělský kolega jich má na kontě už 79. Räikkönen podle Villeneuvea dělá hanbu svému mistrovskému titulu.

"Räikkönen nedokáže jezdit hlavou", míní Kanaďan. "Buď přitlačí plynový pedál až na podlahu, nebo vůbec. Tuto sezónu dělá takové množství chyb, jako kdyby tam místo něj seděl jezdec F3.

Již ve Formuli 1 nemá co dělat a měl by raději zůstat doma. Je zkušeným jezdcem a neměl by se po každém závodě na něco vymlouvat, jako kdyby byl nějakým zelenáčem. Obyčejně si může jezdec vyhradit dva či tři závody, aby přizpůsobil styl jízdy novému autu. Pokud to nedokáže, má problém. Mistr světa by neměl ani takto jezdit, ani se neustále vymlouvat."

Jacques Villeneuve získal svůj mistrovský titul v roce 1997 s týmem Williams. Zbytek kariéry jezdce F1 ale strávil v týmech BAR a Sauber BMW, nezískal ani jedno vítězství a z obou týmů byl vyhozen ještě před koncem sezóny. Zda ale někdy hledal výmluvy, na to si už vzpomene málokdo.