Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Red Bull: Renault dělá pokroky

Red Bull: Renault dělá pokroky

Francouzské motory by se měly přes zimu zlepšit.

Red Bull dostal od Renaultu "velmi dobré zprávy" ohledně pohonné jednotky pro sezónu 2016.

Red Bull bude navzdory neshodám s Renaultem pokračovat v nakupování jeho pohonných jednotek minimálně ještě během tohoto roku. Po sezoně smlouva vyprší a Red Bull si do té doby musí najít jiného dodavatele nebo podepsat novou smlouvu s Renaultem. Jeho volba má záviset i na tom, co mu francouzská automobilka nabídne letos.

"Z Francie nyní dostáváme velmi dobré zprávy. Nic mimořádného, ale podařilo se jim udělat pár věcí, takže to vypadá dobře," řekl týmový manažer Jonathan Wheatley. "Dostanou se (pohonné jednotky Renaultu) v roce 2016 na úroveň konkurence? To je dost nepravděpodobné, ale stačilo by, kdyby se jim přiblížily."

Red Bull doufá, že opět připraví výborný vůz, se kterým bude moci konkurovat i soupeřům se silnějšími motory. Nejistota ohledně motorů, které Red Bull neměl jisté téměř až do konce sezony 2015, se nakonec na zimní přípravě týmu podepsala méně, než se obával. Nakonec mají stejného dodavatele jako loni a zadní část vozu tedy může vycházet z loňského vozu. Přesto se ale muselo pracovat i přes svátky.

"Byla to výzva, ale pokud si s ní někdo dokáže poradit, tak jsme to my. Chlapci v továrně odvedli úžasnou práci a to i přes Vánoce. Momentálně by už vše mělo být v normě. Víme, co dostaneme i kdy to dostaneme. Nakonec jsme skončili s pohonnou jednotkou, kterou už velmi dobře známe, takže tvarování karoserie mohlo proběhnout poměrně přímočaře. Nedávno jsem mluvil se šéfdesignérem a dokonce jsme trochu napřed oproti původnímu plánu.