Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vyhodnocení soutěže o knihu Velikáni Formule 1

Vyhodnocení soutěže o knihu Velikáni Formule 1

Správný tip na letopočet byl: 1980 i 1981.

Pokud jste s námi soutěžili o novou knihu Romana Klemma a Jaroslava Neubauera Velikáni Formule 1 (více info o knize ZDE), určitě jste se těšili na vylosování výherce.

Vaším úkolem bylo poznat rok, o kterém se mluví v následující ukázce z jedné pasáže knihy:

Vliv sponzora Marlboro rok od roku rostl. Koncert Philip Morris do stáje McLaren investoval desítky milionů a slabá fáze v mistrovství světa se jeho šéfům vůbec nelíbila. Starému vedení týmu dali jasné ultimátum: buď se spojí s progresivním mladým týmem Project Four Angličana Rona Dennise, nebo si budou muset hledat podporu jinde. Celá organizace byla až příliš závislá na dolarech Marlbora, než aby měli Mayer & co. skutečně na vybranou. Od roku 1980 tedy znělo nové jméno stáje "McLAren International" a jejím novým prvním mužem se stal bývalý mechanik Coopera a Brabhama, snaživý perfekcionalista Ron Dennis.

K nalezení správné odpovědi vedly 2 cesty. Protože tlak Marlbora a několikerá jednání s Ronem Dennisem se odehrávala již během roku 1980 a nová sestava byla představena téhož roku a vzhledem k tomu, že text v knize zmiňuje i přejmenování týmu, správné odpovědi jsou ty, které uvádí rok 1980 nebo 1981.

Ze správných odpovědí jsme vylosovali následující výherkyni: 

Aneta Hlavicová
Vlachovice