Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Jezdci Williamsu chtějí vítězství

Jezdci Williamsu chtějí vítězství

Může se to letos podařit?

Williams během posledních dvou let získal mnoho pódiových umístění, ale ani jedno vítězství. V roce 2014 nasbíral více bodů než Ferrari a na konci sezóny se zdálo, že má v rukou druhý nejrychlejší vůz, v roce 2015 zase s přehledem porazil Red Bull. Přesto jezdci Red Bullu i Ferrari třikrát slavili na nejvyšším schůdku stupňů vítězů, zatímco Williams nikdy nebyl ve správný čas na správném místě. A 26letý Valtteri Bottas již velmi touží po prvním vítězství.

"Samozřejmě chceme vyhrát a cílem tohoto týmu je dosáhnout lepší výsledky než loni," řekl Bottas. "Podle mě je to možné, můžeme to dokázat. Jako tým jsme opět silnější a máme lepší vůz než loni, takže to bude těsné. Naše očekávání jsou vysoká."

Zatímco Bottas čeká na první vítězství v závodě F1, Felipe Massa je už zkušený matador, jeden z nejstarších jezdců v poli a majitel jedenácti cen pro vítěze velké ceny. Jeho sbírka se však přestala rozrůstat po roce 2008, po neúspěšném boji o titul, který nakonec získal Lewis Hamilton. Podaří se tento 7 let trvající půst přerušit?

"V Barceloně se nám podařilo pár slibných kol i pár konzistentních dlouhých stintů a makáme, abychom se co nejvíce přiblížili Mercedesu a Ferrari," řekl Massa. "V tomto jsem s Valtterim zajedno. Chceme vítězství, chceme víc a chceme dostat vůz Williamsu úplně dopředu."