Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vandoorne si nemohl přát lepší kvalifikační debut

Vandoorne si nemohl přát lepší kvalifikační debut

Na první pokus porazil týmového kolegu.

Stoffel Vandoorne si, podle jeho vlastních slov, ani nemohl přát lepší kvalifikační výsledek. Sice se neprobojoval do poslední části kvalifikace a dnes se postaví doprostřed startovního pole, ale ve stejném voze byl rychlejší než zkušený Jenson Button. Rozdíl mezi jejich časy je sice jen o málo více než 0.06 sekundy, ale i tak se mezi ně ještě dostal Esteban Gutiérrez. Nováček tak bude startovat o celou jednu startovní řadu výš než mistr světa z roku 2009.

"Myslím, že s mým debutem mohu být více než spokojený, vlastně jsem si ani nemohl přát víc," řekl Vandoorne po kvalifikaci.

"Už na konci druhého pátečního tréninku jsem se ve voze cítil velmi sebejistě a věděl jsem, že jsem dost rychlý na dobrý výsledek. Ale vědět nestačí, musíte to dokázat a já jsem dnes, myslím, dosáhl maximum."

24letý Belgičan si vysloužil i uznání od Jensona Buttona a šéfa týmu:

Jenson Button: "Odvedl dobrou práci, já ne. Je velmi dobrý. Je rychlý a už tady vyhrál (v GP2). Ukázal, jak je dobrý na místech jako toto, hodně s námi testoval a dokázal, že je rychlý. Dobrá práce."

Éric Boullier: "Zatím ani jednou nešlápnul vedle. S jeho přípravou můžeme být jednoznačně spokojeni, protože se chytil a daří se mu."