Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Haas žije svůj americký sen

Haas žije svůj americký sen

Grosjean ze všeho nejvíc chválí brzdy.

Po Grosjeanově šestém místě ve Velké ceně Austrálie se mluvilo o nečekané rychlosti prvního vozu z dílny nového amerického týmu, ale také o šťastném načasování výjezdu safety caru a následné červené vlajky. V Bahrajnu už může být řeč pouze o rychlosti. Závod nebyl přerušen ani bezpečnostním vozidlem ani červenou vlajkou a Grosjean získal 10 bodů za páté místo.

"Kluci, tohle je neuvěřitelné, toto je americký sen! Každý z vás odvedl skvělou práci. Miluji vás! Nádhera! Letos dokonce mám brzdy, to také pomáhá!" radoval se francouzský jezdec, když za sebou nechal šachovnicovou vlajku.

Poznámka o brzdách naznačuje nespokojenost s brzdným systémem Lotusu, v jehož barvách strávil většinu své kariéry v F1. Víme, že po změně pravidel v roce 2014 měl Lotus problém zvládnout systém elektronické kontroly brzd potřebný kvůli nabíjení baterií systému ERS. Brzdy neopomněl ani při rozhovoru s novináři.

"Byl to neuvěřitelný boj s vozy Williamsu, Red Bullu a Toro Rosso," řekl Grosjean po závodě. "Celou dobu se neobjevil ani jeden problém, vůz mě poslouchal a dovolil mi agresivní strategii na super-měkkých pneumatikách.

Ještě potřebujeme zlepšit spoustu věcí v mnoha oblastech, ale podařil se nám debut z říše snů. S vozem jsem maximálně spokojený, absolutně mu věřím během brzdění a díky tomu mohu útočit. Miluji ten vůz, jeho platformu a systémy uvnitř. Umožňuje mi to využívat jeho potenciál.

Americká vlajka se díky 18 bodům vyjímá na 5. místě Poháru konstruktérů.