Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Podle Mercedesu má nejméně koní Toro Rosso

Podle Mercedesu má nejméně koní Toro Rosso

Podařilo se Renaultu i Hondě smazat velkou část ztráty?

Analýza dat z GPS odhalila, že nejméně výkonný motor má Toro Rosso, tvrdí technický ředitel Mercedesu. Scuderia Toro Rosso jako jediná používá loňskou pohonnou jednotku Ferrari, všechny ostatní týmy začaly sezónu 2016 s novým modelem od jedné ze čtyř automobilek – Mercedesu, Ferrari, Renaultu nebo Hondy.

"Možná o tom nevíte, ale motorem s nejmenším výkonem je nyní Ferrari ve voze Toro Rosso," řekl Paddy Lowe pro ESPN. "Renault a Honda nejsou daleko za Ferrari a Mercedesem, takže mezi pohonnými jednotkami jsou už jen malé rozdíly.

I nejhorší motory F1, a lidé se na ně neuvěřitelně stěžují, jsou úžasně efektivní, obvykle pouze o jedno nebo dvě procenta horší než nejlepší motory."

Tvrzení technického ředitele Mercedesu je v příkrém rozporu s tvrzením poradce Red Bullu pro motorsport, Helmuta Marka. Porovnání dat dvou týmů patřících společnosti Red Bull prý ukázalo, že vůz s loňskou pohonnou jednotkou Ferrari je o téměř 8 desetin sekundy na kolo rychlejší než vůz hnán novou pohonnou jednotkou Renaultu. Je na vás, kterému z nich budete věřit, nebo zda pravdu raději nehledat někde uprostřed.

Max Verstappen, jezdec Toro Rosso, po kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu řekl: "Když jsem za továrním Ferrari, je jasně vidět rozdíl v počtu koňských sil, to je pravda. Ale musíme se spokojit s tím, co máme. A teď máme velmi spolehlivý motor."