Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nasr má určitě horší vůz jako Ericsson

Nasr má určitě horší vůz jako Ericsson

Ericsson: Jsem prostě lepší.

Felipe Nasr byl již po Bahrajnu přesvědčený, že s jeho vozem něco není v pořádku a po dnešku si je tím už stoprocentně jistý. Týmový kolega Marcus Ericsson jej porazil jenom proto, že on má vůz v pořádku.

"Jsem si stoprocentně jistý, že řízení není takové, jaké by mělo být," řekl 23letý Brazilec po kvalifikaci. "Začínali jsme se stejným nastavením a výsledek byl stejný jako v předchozích dvou závodech. Musel jsem s vozem bojovat, protože byl velmi nestabilní, hlavně při brzdění. Zatímco Ericsson je s vozem velmi spokojený.

On nemá problém odkdy byl ten vůz postaven a já jsem měl příležitost jezdit v něm během testů v Barceloně a taky jsem s ním byl velmi spokojený. Udělal jsem, co jsem mohl. Vše, co jsem mohl. Měl jsem pocit, že jsem zajel dobré kolo, ale přesto se vůz nechová tak, jak jsme od něj čekali.
"

Sauber nyní trápí hlavně finanční potíže a třetí vůz jednoduše nemá, ale Nasrovi jej alespoň přislíbil pro Velkou cenu Ruska, pokud se tedy problém nějak nevyřeší. Novináři s radostí Nasrovi poradili, že by si s Ericssonem případně mohli vozy vyměnit alespoň na jeden nebo dva tréninky, aby se potvrdila jejich rozdílnost.

"Proč ne, já jsem pro. Nevadilo by mi to. Navrhněte mu to a uvidíme, co na to řekne."

Marcus Ericsson má ale vlastní názor na to, kde je největší problém. Z jeho slov vyplývá, že někde mezi Nasrovou sedačkou a Nasrovým volantem.

"Podle mě konec loňského roku ukázal, kdo je nejlepší (z jezdců Sauberu). A v zimě jsem na sobě tvrdě pracoval a teď jsem ještě silnější a cítím jistotu v týmu i ve voze," řekl 25letý Švéd. "Myslím, že tuto sezónu je jasně vidět, kdo z nás je lepší jezdec. Takže co se mě týče, potřebuji se pouze soustředit na svou práci, makat a nadále ho porážet."