Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mawson a Schumacher vítězí v německé formuli 4

Mawson a Schumacher vítězí v německé formuli 4

Fomulové závody mají konečně i rychlé děvče - Sophii Floerschovou z Mnichova.

V Oscherslebenu u Magdeburgu vyrazilo nabité pole německé formule 4 do sezony 2016. Každý víkend šampionátu osahuje tři závody a na úvod se dvakrát směl radovat Australan Joey Mawson. Třetí závod vyhrál Mick Schumacher.

První víkend seriálu přinesl dva hlavní poznatky: zaprvé se na špičce vesměs prosadili jezdci, kteří zde startují druhým rokem. Borci jako například Fittje, Schumacher, Ortmann a z části i Mawson minulý rok ještě zdaleka nedokázali pravidelně zapůsobit, letos se ovšem jejich zkušenosti jistě pozitivně projeví na jejich výsledky. A pak je tu druhý poznatek: zdá se, že má scéna fomulových závodů konečně i rychlé děvče, které dokáže pravidelně jezdit mezi nejrychlejší desítkou: Sophia Floerschová z Mnichova ve třetím závodě dokonce i krátce vedla - jako první děvče mladé historie této třídy vůbec.

Joey Mawson si zajistil pro první dva závody pole-position a výborně toho využil: jezdec týmu Van Amersfoort vyhrál první závod před jezdci týmu Ralfa Schumachera (US-Racing) Schrammem a Fittjem z Německa. Mick Schumacher (Prema) dojel čtvrtý, zatímco Floerschová (Motopark) bodovala jako první děvče historie F4 devátým místem.

Také zlatý pohár druhého závodu inkasoval Mawson a to znovu před Schrammem. Třetí tentokrát dojel Němec Ortmann, Schumacher sklidil znovu čtvrté místo před Fittjem. Floerschová havarovala v sedmém kole s Creponem ze Švýcarska. Do třetího závodu startuje prvních deset první jízdy v obráceném pořadí a Floerschová využila své druhé startovní pozice ke krátkému hostování na špičce. V průběhu dalších 15 kol závodu se ovšem prosadil Mick Schumacher před Mawsonem, Rakušanem Preiningem a Němcem Waldherrem (oba Lechner Racing). Floerschová své bodové konto vylepšila výborným pátým místem před Schrammem a Fittjem.

Příští závod německé formule 4 se koná již za dva týdny v rámci výborné ADAC-GT-Masters na Sachsenringu hned za českými hranicemi.