Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes utratil dva žetony

Mercedes utratil dva žetony

Všech 8 pohonných jednotek bylo vylepšeno.

Mercedes je přesvědčený, že Ferrari je pro jeho tým velmi reálnou hrozbou, a tak neotálí se zaváděním výsledků vývoje na závodní trať. Ani nepočkal, dokud budou jezdci potřebovat nové pohonné jednotky.

Lewis Hamilton, Nico Rosberg a 6 jezdců zákaznických týmů Williams, Force India a Manor dnes jezdilo s upraveným palivovým systémem. Změna stála Mercedes 2 vývojové žetony, ale jezdci nedostali nové pohonné jednotky. Upravené části palivového systému jsou kompatibilní se současnou verzí motoru, takže jezdci nadále používají pohonné jednotky použité v Číně, což je pro většinu z nich první pohonná jednotka sezóny. Výměna je spojena s nasazením nových maziv od společnosti Petronas.

Mercedes se tak snaží držet krok s Ferrari, které dnes dalo oběma svým jezdcům nové motory, na jejichž vývoj údajně padly 3 vývojové žetony a měly by být výkonnější než motory ze začátku sezóny. Po třetím tréninku je sporná jejich spolehlivost, protože Sebastian Vettel musel zastavit po selhání elektroniky. Podle Němcových slov by ale samotnému motoru nic hrozit nemělo, problém se hledá v elektronice a největší ranou tak nejspíš bude ztracený čas a páteční kilometry.
 
Ferrari už bude muset při vývoji postupovat opatrně, do konce sezony mu zbývá pouze 6 žetonů, zatímco šetrnější Mercedes má ještě 11. Honda má 14 a Renault 25, ale francouzská automobilka pravděpodobně velkou část z nich použije před VC Kanady, pro kterou připravuje B- verzi letošní pohonné jednotky.