Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Změny v Toro Rosso mají pomoci Kvjatovi

Změny v Toro Rosso mají pomoci Kvjatovi

Během boje o kariéru bude mít plnou podporu.

Šéf týmu Toro Rosso v rozhovoru věnovaném návratu Daniila Kvjata tvrdil, že personální změny v týmu se udály kvůli Rusovu pohodlí a rychlejšímu sžití s týmem. To by tedy mělo být i důvodem odchodu zkušeného Xevi Pujolara, Verstappenova bývalého závodního inženýra, a také Oliviera Helvinga, jeho datového inženýra. Kvjatovým závodním inženýrem teď bude Pierre Hamelin, který byl v roce 2014 jeho výkonnostním inženýrem. Pujolar se před Verstappenem staral o Jean-Érica Vergna.

"Řekli jsme si, že s Daniilem začneme od nuly, a proto jsme mu dali inženýra, se kterým se už zná, protože Pierre byl jeho výkonnostním inženýrem. Jsme připraveni udělat cokoli, abychom Daniila podpořili. Takže proto personální změny," řekl Franz Tost, který měl údajně v Rusku s Pujolarem ostřejší výměnu názorů.

Toro Rosso není ohledně jezdců v jednoduché pozici, protože musí fungovat jako Béčko Red Bull Racingu. Loni zaučovalo najednou dva nováčky, a když chtělo začít sbírat ovoce své práce, Red Bull si vzal Maxe Verstappena a opačným směrem poslal Kvjata, aby tam našel ztracenou formu. Tost si ale nestěžuje.

"Bude dobrý. Všichni jsme více než šťastní, že opět budeme pracovat spolu, protože je to velmi schopný jezdec. A já jsem si jistý, že po dvou-třech závodech si zvykne na tým a na všechny změny.

Přivítali jsme ho pozitivně, protože ho máme rádi. Osobně ho mezi jezdci řadím velmi vysoko a zatím vše probíhá hladce. Pro jezdce je nejdůležitější odvést dobrou práci na trati. A abychom ho co nejlépe připravili, pokoušíme se ho motivovat a dávat mu najevo, že mu věříme.
"
 

Jedním z několika vysvětlení přestupu má být snaha dostat Kvjata zpod obrovského tlaku u Red Bullu s Danielem Ricciardem jako srovnávacím bodem. Fakt, že bude do konce sezony bojovat o záchranu své kariéry v F1, ale z tlaku na psychiku neubere.

"Podle mě to zvládne. V minulosti už měl dobré výsledky, i když byl pod tlakem, takže nevidím žádná negativa. Jsem si jistý, že odvede dobrou práci."