Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Kimi Räikkönen má smlouvu na rok 2017!

Kimi Räikkönen má smlouvu na rok 2017!

Čeká ho další sezóna u Ferrari.

Dohadům o seznamu kandidátů na obsazení Räikkönenova místa ve Ferrari je konec. Maurizio Arrivabene a Sergio Marchionne letos nepočkali ani do letní přestávky a svému finskému jezdci prodloužili smlouvu o další rok. Už 36letý závodník tak zůstane týmovým kolegou Sebastiana Vettela a příští rok své zkušenosti využije při krocení prvního vozu nové, rychlejší generace.

Oficiální vyjádření ještě nemáme, ale Räikkönen už včera naznačil, že je stoprocentně připravený zvládnout další sezónu a že už nemá zájem závodit za jiný tým.

"Vždycky říkám, že kdyby mě to tady už nebavilo, nebo kdybych už nedokázal závodit na 100 procent, tak bych tady už nebyl," řekl včera finský jezdec. "Kdybych neměl motivaci, neplýtval bych svým časem a časem tohoto týmu. Už jsem řekl, před téměř deseti lety, že Ferrari by mělo být mým posledním týmem a nic se na tom nezměnilo. Nevím, co bude v budoucnu. Čas ukáže, ale obyčejně si nedělám dlouhodobé plány."

Fin zůstává posledním jezdcem, se kterým Scuderia Ferrari oslavovala titul mistra světa. Podařilo se mu to v roce 2007, jeho prvním roce u Ferrari. Po dvou méně úspěšných sezónách ho Ferrari vystřídalo Fernandem Alonsem a Fin se dva roky věnoval především závodům rallye. Sezóny 2012 a 2013 strávil u týmu Lotus F1 a od roku 2014 opět usedá do červeného monopostu. Ferrari netají, že kromě jeho výsledků je velkým přínosem i jeho kamarádství se Sebastianem Vettelem, díky čemuž je v týmu přátelská atmosféra.