Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Horner: Verstappen ukázal týmového ducha

Horner: Verstappen ukázal týmového ducha

Ricciarda pustil dobrovolně.

Šéf Red Bullu pochválil své jezdce za týmovou práci během VC Německa, díky níž se oba dostali na stupně vítězů. Obzvláště chválil mladého Maxe Verstappena, který měl v Toro Rosso pár "nedorozumění" ohledně týmové strategie, ale v neděli Ricciarda bez vyjednávání pustil vpřed. I díky tomu nakonec stál Ricciardo na vyšším stupínku jako Verstappen.

"Nepochybně ukázal, že je týmovým hráčem. Se spoluprací našich jezdců můžeme být spokojeni," řekl Christian Horner. "Oba měli výborný start, Max byl na vnější straně a Daniel mu nechal akorát dostatek místa. To jsem od nich chtěl na ranní poradě před závodem. Pak se rozdělili na odlišné strategie. Maxovi jsme obuli super-měkké pneumatiky, aby pokryl Rosberga, zatímco Daniel šel odlišnou cestou a obul měkké pneumatiky.

Když pak Rosberg dostal penalizaci, naším jasným cílem bylo dostat před něj oba jezdce. Ricciardo byl na rychlejších pneumatikách a Maxovi se přibližoval velmi rychle, takže jsme ho požádali, aby rychle ustoupil. Nechtěli jsme, aby ztráceli čas vzájemným soubojem, protože jsme chtěli využít Rosbergovu pětisekundovou penalizaci a oba vrátit před něj. Max pak neotálel a udělal to efektivně a náš výsledek byl zásluhou vynikající společné práce celého týmu včetně obou jezdců."

Verstappen po závodě ani netajil, že Ricciarda pustil bez boje.

"Jistěže, rozhodně jsem dnes udělal něco pro dobro týmu," řekl 18letý jezdec.

Horner je se svou současnou jezdeckou dvojicí maximálně spokojený.

"Pro tým je to velmi zdravá atmosféra. Vzájemně se velmi respektují a v rámci možností týmových kolegů spolu i dobře vycházejí a od vozu očekávají podobné věci. Kromě toho jsou oba extrémně rychlí. Německo skončilo na Danielově straně, Barcelona na Maxově… Je to jako na houpačce, ale oba naši jezdci odvedli vynikající práci."