Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton: Ferrari upřednostňuje Vettela

Hamilton: Ferrari upřednostňuje Vettela

Konec férového boje o titul?

Podle Lewise Hamiltona je po Velké ceně Monaka už zcela zřejmé, že Ferrari vsadilo vše na jednoho jezdce. Sebastian Vettel v sobotu prohrál kvalifikační souboj s Kimim Räikkönenem, ale v neděli měl lepší strategii a do hodnocení šampionátu mu přibylo 25 bodů. Hamilton tedy musí sám bojovat proti silnému soupeři a jeho pomocníkovi.

"Podle mě je zcela zřejmé, že Ferrari určilo, kdo je u nich jedničkou. Udělají všechno pro to, aby Sebastian každý víkend získal co nejvíce bodů," řekl Hamilton, který v Monaku po zpackané kvalifikaci získal pouze šest bodů za sedmé místo a v šampionátu na Vettela ztrácí už 25 bodů. "Když má tým vozy na prvních dvou místech, tak pro prvního bývá docela jednoduché nenechat se předjet, pokud se tým nerozhodne upřednostnit toho druhého. Takže je to jasné."

Britský závodník nehodlá Mercedes žádat, aby z Bottase udělal stejného nosiče vody, jakým je u Ferrari Räikkönen.
"S týmem jsme o tom nikdy nemluvili a ani to nemám v plánu. Valtteri je skvělý a momentálně nemám pocit, že by jeden z nás dvou měl být upřednostňován. Pracujeme jako tým, to je nejdůležitější. Ano, v určitém momentě šampionátu by to mohlo být lepší (zvolit jedničku týmu), ale kdoví, možná to bude naopak a bude to Valtteri, kdo bude v lepší pozici. Nevím. Stačí nám být před nimi, není nutné řídit se stejným scénářem jako oni."
 
Toto Wolff s Hamiltonem nesouhlasí. Nevěří, že Ferrari naschvál určilo Räikkönenovi horší strategii. Řekl, že nikdo nemohl vědět, jak dlouho bude trvat zahřívání pneumatik, přestože týmy měly k dispozici čtyři hodiny tréninků a tuto proceduru si opakovaně vyzkoušely i v kvalifikaci.

"Nebylo zřejmé, co čekat od (nových) pneumatik. Museli přezout jednoho ze svých jezdců a dát mu superměkké pneumatiky. Ukázalo se, že superměkké nejsou dost rychlé a Sebastian zajel skvělá kola na svých starších ultraměkkých. Díky tomu se mohl dostat před Kimiho. Nemyslím si, že věděli, že to takto dopadne. Nakonec z toho byl výsledek, který Ferrari vyhovuje z perspektivy zisku Poháru konstruktérů i Mistrovství světa jezdců, ale nemyslím si, že to bylo naplánováno."