Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen: Vettel se neomluvil

Verstappen: Vettel se neomluvil

Jezdec Ferrari nebyl potrestán z politických důvodů?

Maxe Verstappena jistě netěšilo, že musel hned po startu odstoupit ze závodu, v němž měl vzácnou šanci na vítězství, ale aspoň má příležitost povařit ve vlastní šťávě jednoho z jezdců, kteří měli loni problém s jeho vlastními starty a manévry. Mimo jiné prozradil, že Sebastian Vettel se mu za vyřazení ze závodu ani neomluvil, ačkoliv byl největším, pokud ne rovnou jediným viníkem kolize, jež z velké ceny vyřadila čtveřici závodníků.

"Ne. Řekl pouze něco ve smyslu: Ano, při zpětném pohledu se některé věci daly udělat jinak. Ale co se stalo, už se neodstojí. On bojuje o titul a neměl důvod tak riskovat, když Hamilton startoval až z pátého místa. Kdyby se mu tohle stalo s Hamiltonem, to by bylo něco zcela jiného. Nechápu, proč to udělal."

Jeho otec si myslí, že Vettel nebyl shledán viníkem nehody z čistě politických důvodů. Pokud by byl uznán vinným, správným trestem by prý byl zákaz startu do nejbližšího závodu, protože od Baku už má na triku varování za úmyslnou kolizi se soupeřovým vozem. To by nejspíš definitivně pohřbilo šance jezdce Ferrari na titul a předčasně rozhodlo sezonu.

"Zasloužil by si to," řekl Jos Verstappen. "Jsem o tom upřímně přesvědčený. Jenže si to (stevardi závodu) museli dobře promyslet, jelikož už dostal varování. Kdyby byl nyní potrestán, asi by ho museli vyloučit ze závodu. Takže můžeme mluvit o politické hře a velmi neobvyklém závodním incidentu."